Doi ani de puşcărie pentru fostul şef al Poliţiei Complexului Studenţesc: a ucis o femeie cu maşina în timp ce încerca să evite un animal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul şef Cornel Teorodovici, fostul şef al Poliţiei Economice între 2003-2005, a luat doi de închisoare cu executare de la Curtea de Apel Timişoara pentru ucidere din culpă. El a fost judecat în timp record. Procesul său a durat doar trei luni, el fiind judecat pentru că a intrat cu un Volkswagen Passat pe contrasens şi a ucis o femeie aflată într-o Dacie care circula regulamentar.

Povestea poliţistului ucigaş care a încercat să cumpere bunăvoinţa victimei cu napolitane

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara nu au avut milă pentru Teodorovici. L-au judecat rapid şi i-au dat ofiţerului o pedeapsă cu executare, care nu se aplică de obicei în cazurile de ucidere din culpă. Ei l-au condamnat la doi ani de puşcărie pentru ucidere din culpă şi la alte şase luni de închisoare pentru vătămare corporală gravă. Însă potrivit sentinţei şi legislaţiei, poliţistul urmează să execute pedepasa cea mai mare, cea de doi ani de închisoare. Soata lui Teodorovici se află în mâinile judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, deoarece poliţistul a făcut recurs, iar dosarul său a fost înaintat deja instanţei supreme.

Cascadorii vorbelor la şefia Poliţiei de Frontieră Timiş: frontiera poliţiştilor specializaţi în vorbe în vânt

Cornel Teodorovici, fostul şef al Poliţiei din Complexul Studenţesc din Timişoara, este judecat pentru că în august 2009 a intrat cu Volkswagenul Passat pe contrasens şi a făcut zob o Dacie. Accidentul a avut loc pe drumul care leagă Timişoara de Vama Cenad.

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Timiş este inapt: comisarul şef Săndel Palade intră în pensie de boală


Femeie ucisă în Dacie

Soţia şoferului Daciei, Viorica Raţiu, de 48 de ani, a murit pe loc, în timp ce conducătorul auto, Ioan Raţiu, de 56 de ani, a avut nevoie de peste 70 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. Cornel Teodorovici a încercat să dea vina pentru producerea accidentului pe un animal care i-ar fi sărit în faţa maşinii şi astfel ar fi fost nevoit să tragă de volan şi să ajungă pe contrasens.

Poliţiştii dau vina pe boscheţi pentru jaful de un miliard din sediul Poliţiei de Frontieră

„Dintr-o dată, din partea dreaptă mi-a ieşit ceva din vegetaţia de pe câmp. A sărit în faţa automobilului, nu pot preciza ce era (probabil căprioară sau câine, fără a distinge exact deoarece era întuneric), iar eu, în acel moment, am virat brusc la stânga, independent de voinţa mea, deoarece m-am speriat şi nu am ştiut ce este", a declarat Teodorovici, procurorilor.

Călătoriile minunate ale soţiei generalului Andraş în trei funcţii din instituţii publice în vreme de criză

Poliţistul a dispărut strategic în pensie

Teodorovici a ieşit la pensie pe motiv de boală din Poliţia Timiş în noiembrie 2009, cu doar câteva zile înainte de a fi trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Dacă aştepta şi se pensiona după trimiterea în judecată, salariul i-ar fi scăzut, la fel şi pensia. Asta deoarece în cazul angajaţilor Ministerului de Interne, pensia se calculează în funcţie de salariul pe ultimele şase luni. Teodorovici a fost şeful Poliţiei Economice din Timiş în perioada 2003-2005.

Şeful procurorilor din Timiş a muncit cât 12 procurori de lux plătiţi cu 1.200.000 de lei

Fostul procuror general şi un fost şef din Poliţia Timiş, „zburaţi" de conducerea Universităţii de Vest

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite