Cascadorii vorbelor la şefia Poliţiei de Frontieră Timiş: frontiera poliţiştilor specializaţi în vorbe în vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Iureş (dreapta) la o discuţie cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş, subcomisarul Dumitru Pavel
Cornel Iureş (dreapta) la o discuţie cu fostul purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş, subcomisarul Dumitru Pavel

Subcomisarul Cornel Iureş, fost purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş, a ajuns în această săptămână pe fotoliul de şef al Poliţiei de Frontieră Timiş. De aproape cinci ani instituţia este sub papucul purtătorilor de vorbe. Înaintea lui Iureş, pe acelaşi fotoliu confortabil de boss al frontierelor din vestul ţării au stat confortabil doi ofiţeri care au întreţinut în trecut relaţia Poliţiei Timiş cu presa: chestorul Dor

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Timiş este inapt: comisarul şef Săndel Palade intră în pensie de boală

Subcomisarul Cornel Iureş, de 35 de ani, proaspăt şef al Poliţiei de Frontieră Timiş, a fost timp de câţiva ani purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş. Orator abil, care dă bine în faţa camerelor de luat vederi, Iureş nu s-a remarcat însă cu rezultate spectaculoase în munca de poliţie, deşi a avut în ultimii ani funcţii de conducere: şef de Cabinet al Poliţiei Timiş, ofiţer la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi şef al Secţiei 2 Poliţie din Timişoara.

Iureş, păzit de „îngeraşul-chestor" Andraş
În anii 2000, Iureş a fost promovat purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş de către chestorul Dorel Andraş (foto jos), care a fost şi el purtător de cuvânt al aceleiaşi instituţii, înainte de anul 2000. Andraş a ajuns general în urma unor circumstanţe extrem de ciudate şi cariera sa a avut un traseu incredibil presărat doar cu funcţii de conducere.

Şef din Poliţia Timişoara condamnat la 2,5 ani cu suspendare pentru fapte de corupţie



Timişoara: Crime nerezolvate la CV-ul şefilor de Poliţie (GALERIE FOTO)


După ce a fost şeful Biroului Buletine, Andraş a ajuns şeful Poliţiei Timiş, apoi şef la Biroul Paşapoarte, ulterior şeful unei structuri fantomatice - coordonatorul serviciile secrete ale Poliţiei din Timiş, Caraş Severin şi Arad - ca mai apoi să ajungă şef al Poliţiei de Frontieră Timiş în perioada iulie 2009- ianuarie 2010, când şi-a dat demisia din funcţie, fiind urmat de „copilul său de suflet" Cornel Iureş.

Chestorul Dorel Andras s-a întors din concediu medical ca să îşi dea demisia

Andraş, urmaşul superpoliţistului Bardaş
Înainte de generalul Andraş, care la fel ca Iureş a absolvit Academia de Poliţie, la şefia Direcţiei Poliţiei de Frontieră, care coordona activitatea poliţiştilor de frontieră din trei judeţe, s-a aflat un veritabil personaj de poveste: comisarul şef Dan Bardaş (foto jos), şi el fost ofiţer de presă al Poliţiei Timiş. Pe lângă laborioasa activitate de purtător de vorbe în faţa ziariştilor, timp de aproape 15 de ani Bardaş a fost responsabil cu activităţile sportive ale poliţiştilor timişeni. În toată cariera lui în Poliţia Română, Bardaş nu a întocmit până atunci vreun dosar penal, la dosarul său de cadre existând multe cerificate medicale şi concedii medicale îndelungi.

Fostul procuror general şi un fost şef din Poliţia Timiş, „zburaţi" de conducerea Universităţii de Vest



Dan Bardaş, fost sef al Directiei Politiei de Frontiera Timis

Explozia competenţei lui Bardaş
Cu toate acestea, brusc, în 2005, Bardaş a executat un salt spectaculos în carieră: a ajuns de la statutul de purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş direct în funcţia de adjunct al Direcţiei Poliţiei de Frontieră Timiş, devenind apoi chiar şef al acelei instituţii. Astfel el a primit o responsabilitate uriaşă: coordonarea activităţii operative a ofiţerilor care se ocupau de combaterea infracţiunilor transfrontaliere în Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi, printre care se numără traficul de persoane, traficul de droguri sau de tutun de contrabandă.

Veteranul executat sub domnia noului venit în sistem
În timpul „voievodatului" Bardaş la Poliţia de Frontieră Timiş a fost „executat" din funcţie comisarul şef Viorel Alexe, grănicer cu state vechi în structură, care era purtătorul de cuvânt al instituţiei. Acesta era cel mai popular purtător de cuvânt al unei instituţii publice din Timiş, care oferea ziariştilor informaţii exacte şi în timp record, reuşind să spele imaginea instituţiei după nenumărate scandaluri. Veteranul Alexe a fost controlat la sânge, hărţuit şi sancţionat în timpul şefiei lui Bardaş, cel recent ajuns prin Frontieră. Alexe a câştigat în instanţă anularea tuturor sancţiunilor şi în cele din urmă s-a pensionat.

Înlocuit de fosta colegă de birou a şefului
Misterul hărţuirii lui Alexe a fost elucidat la scurt timp de la pensionarea sa forţată. Funcţia de purtător de cuvânt a fost preluată de Ava Diaconu, fostă colegă de birou cu Bardaş la Poliţia Timiş. Aceasta l-a urmat la Poliţia de Frontieră, după ce a făcut o scurtă escală de câţiva ani, într-un post călduţ, la Serviciul pentru Refugiaţi. Imediat după ce a ajuns purtător de cuvânt la Frontieră, Ava Diaconu a dispărut graţios în concediu de maternitate.

Şeful procurorilor din Timiş a muncit cât 12 procurori de lux plătiţi cu 1.200.000 de lei


Blestemul purtătorului de cuvânt
Înainte de anul 2005, când nu era condusă de purtători de vorbe, Poliţia de Frontieră Timiş era condusă comisarul şef Şerban Pittner (foto jos). El a fost executat aproape în stil mafiot din funcţie după ce a încercat să facă ordine în punctul de trecere a frontierei de la Moraviţa, epicentrul traficului de ţigări de contrabandă de milioane de euro de la frontiera de vest. Căzut în dizgraţia şefilor supăraţi de impertinenţa lui Pittner de a deranja liniştea contrabandiştilor de ţigări, deşi era un experimentat ofiţer de judiciar, care a prins hoţi şi a făcut sute de dosare penale, Pittner nu şi-a găsit alt loc de refugiu la vremea respectivă decât la Poliţia Timiş, în funcţia de purtător de cuvânt.


Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Şerban Pittner a fost "executat" după ce a supărat traficanţii de ţigări

Poliţiştii incompetenţi apără cu sfaturi poştaşii-puşculiţă vânaţi de hoţi

Timişoara: EXCLUSIV Şmecherul cu Ferrari: „Am condus în România cinci ani fără permis şi nu m-a oprit poliţia”

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite