EXCLUSIV Şeful Poliţiei Timiş este inapt: comisarul şef Săndel Palade intră în pensie de boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Săndel Palade, şeful Poliţiei Timiş
Timişoara: Săndel Palade, şeful Poliţiei Timiş

Şeful Poliţiei Timiş se pensionează pe motive medicale cu câteva zile înainte să împlinească 45 de ani. Ordinul său de plecare din Ministerul de Interne a fost semnat în urmă cu două zile de ministrul Vasile Blaga.

Comisarul şef Săndel Palade, numit în ianuarie 2008 în fruntea  Poliţiei Timiş, îşi va petrece ziua de naştere în 17 februarie în postura de proaspăt pensionar. Palade a fost declarat inapt şi pensionat pe motiv de boală în 11 februarie, pe certificatul medical menţionându-se faptul că Palade are un grad de invaliditate.

i-au scos şepcile din birou

Biroul numărul 1 din Poliţia Timiş a fost evacuat vineri şi curăţat de toate obiectele lăsate în urmă de Săndel Palade, fotoliul moale fiind pregătit pentru viitorul şef. Colecţia de zeci de şepci de poliţie a lui Palade, cu care acesta se mândrea şi cu care şi-a decorat încăperea, a fost strânsă ieri din biroul inspectorului şef. Şoferul lui Palade a pus şepcile în câţiva saci de plastic şi le-a livrat la domiciliul lui Palade.

Palade se pensionează după controlul MAI
Comisarul şef Săndel Palade a plecat în concediu de boală la începutul lunii decembrie 2009, în preajma alegerilor prezidenţiale. Palade a căzut la pat în ziua în care la Poliţia Timiş a descins corpul de control al Ministrului de Interne. Ofiţerii de la Bucureşti au efectuat atunci verficări la toate structurile Inspectoralului de Poliţie Timiş, după ce un control al Curţii de Conturi a descoperit mai multe nereguli la departamentul financiar al instituţiei de pe bulevardul Take Ionescu.

Sancţiuni şi antipatii
„Domnia" lui Palade la Poliţia Timiş a fost una extrem de zbuciumată pentru subordonaţii săi. Tactica lui Săndel Palade de folosire a Biroului de Inspecţie Internă pentru a-şi intimida subordonaţii şi a-i sancţiona de multe ori nejustificat i-a atras multe antipatii. Mai ales că poliţiştii sancţionaţi şi-au anulat in instanţă pedepsele care purau semnătura lui Palade.

Război cu sindicatul
Palade a intrat în război deschis şi cu sindicatul Poliţiei Timiş după ce numeroşi poliţişti l-au reclamat pentru comportamentul său. „A dispărut dictatura din IPJ Timiş. Palade reprezintă pentru instituţie cea mai neagră pagină din istoria sa. Şi-a bătut joc de mulţi poliţişti profesionişti. Este trist că Palade iese prin uşa din spate a instituţiei şi pleacă la pensie. Nu ştiu dacă va mai avea curaj să calce prin instituţia în care a fost şef timp de doi ani", a spus comisarul şef Doinel Malcoci, şeful sindicatului din Poliţia Timiş.    

Bătălie pentru putere

Plecarea lui Palade de pe fotoliul de inspector şef declanşează o bătălie surdă pentru putere în Poliţia Timiş. Deşi multe surse îl dau ca sigur succesor pe comisarul şef Gheorghe Popescu, care este numit interimar la conducerea instituţiei şi este adjunctul instituţiei din 2005, candidaţi surpriză pot să apară în orice moment.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite