Povestea poliţistului ucigaş care a încercat să cumpere bunăvoinţa victimei cu napolitane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Cornel Teodorovici a depus chitanţele de la supermarketuri la dosarul penal în care este anchetat pentru uciderea unei femei.

Cornel Teodorovici, fostul şef al Poliţiei din Complexul Studenţesc din Timişoara, este judecat pentru că în august 2009 a intrat cu Volkswagenul Passat pe contrasens şi a făcut zob o Dacie. Accidentul a avut loc pe drumul care leagă Timişoara de Vama Cenad.

Soţia şoferului Daciei, Viorica Raţiu, de 48 de ani, a murit pe loc, în timp ce conducătorul auto, Ioan Raţiu, de 56 de ani, a avut nevoie de peste 70 de zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. Cornel Teodorovici a încercat să dea vina pentru producerea accidentului pe un animal care i-ar fi sărit în faţa maşinii şi astfel ar fi fost nevoit să tragă de volan şi să ajungă pe contrasens. Procurorii nu au crezut, însă, această variantă.

Chitanţele pentru alimente, duse la procuror

Poliţistul a încercat apoi să-i impresioneze pe anchetatori şi a depus la dosarul penal toate chitanţele de la magazine, ca să ateste că i-a cumpărat soţului supravieţuitor diferite produse pentru a-i face mai suportabilă şederea în spital. În total, poliţistul a plătit peste 10.000 de lei în urma accidentului. Conform chitanţelor, Teodorovici a cumpărat napolitane, parizer, orez, ulei, precum şi alte produse, în repetate rânduri, pentru şoferul rănit în accident.

Volkswagenul avea 80 de km/h

Poliţistul a achitat şi contravaloarea înmormântării femeii, în valoare de 4.300 de lei, precum şi expertiza tehnică a automobilelor, care a costat aproximativ 1.500 de lei, restul fiind banii plătiţi pentru alimentele supravieţuitorului. Potrivit expertizei tehnice, poliţistul conducea Volkswagenul cu aproximativ 80 de kilometri la oră când a intrat pe contrasens, în timp ce şoferul Daciei avea doar 36 de kilometri la oră.

„Dintr-o dată, din partea dreaptă mi-a ieşit ceva din vegetaţia de pe câmp. A sărit în faţa automobilului, nu pot preciza ce era (probabil căprioară sau câine, fără a distinge exact deoarece era întuneric), iar eu, în acel moment, am virat brusc la stânga, independent de vionţa mea, deoarece m-am speriat şi nu am ştiut ce este”, a declarat Teodorovici, procurorilor. În maşină se mai aflau mama şi fiul poliţistului, însă aceştia au scăpat fără răni grave în urma accidentului.

Poliţistul a dispărut strategic în pensie

Teodorovici a ieşit la pensie pe motiv de boală din Poliţia Timiş în noiembrie 2009, cu doar câteva zile înainte de a fi trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Dacă aştepta şi se pensiona după trimiterea în judecată, salariul i-ar fi scăzut, la fel şi pensia. Asta deoarece în cazul angajaţilor Ministerului de Interne, pensia se calculează în funcţie de salariul pe ultimele şase luni. Teodorovici a fost şeful Poliţiei Economice din Timiş în perioada 2003-2005.

Cercetat pentru opt kilograme de aur
În 2005, în timp ce era şeful Poliţiei Economice, Teodorovici a fost anchetat pentru abuz în serviciu, alături de chestorul Dorel Andraş, fost şef al Poliţiei Timiş şi actual şef al Poliţiei de Frontieră Timiş. Dosarul în care erau cercetaţi poliţiştii a ajuns la Parchetul General al României, după ce poliţiştii din subordinea celor doi au confiscat 8,3 kilograme de aur de la o femeie. Apoi, poliţiştii i-au restituit femeii aurul în mod ilegal, au spus anchetatorii, deşi dosarul penal în care era cercetată infracţiunea cu aurul era încă pe rol. Teodorovici şi Andraş nu au fost găsiţi vinovaţi în acel dosar.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite