Călătoriile minunate ale soţiei generalului Andraş în trei funcţii din instituţii publice în vreme de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Andraş urmează să testeze hoţii cu detectorul de minciuni
Mihaela Andraş urmează să testeze hoţii cu detectorul de minciuni

Mihaela Andraş, soţia fostul şef al Poliţiei Timiş, sfidează criza şi funcţiile blocate, cu pelerinările pe la trei joburi la stat. Psihologul Mihaela Andraş a plecat de la Agenţia Naţională Antidrog la Poliţia Timiş cu o escală pe la Centrul pentru Refugiaţi din Timişoara.

Cascadorii vorbelor la şefia Poliţiei de Frontieră Timiş: frontiera poliţiştilor specializaţi în vorbe în vânt

Într-o perioadă în care toţi angajaţii de la stat nu ştiu cum să ţină cu dinţii de funcţii şi sporuri, sperând să nu fie demişi de pe o zi pe alta, printr-o ordonaţă de urgenţă, psihologul Mihaela Andraş, soţia chestorului Dorel Andraş, fost şef al Poliţiei Timiş şi al Poliţiei de Frontieră Timiş, a devenit zilele trecute psiholog în cadrul Inspectoratului de Poliţie Timiş, prin transfer.

Transfer la milimetru
Deşi a fost interzis transferul de angajaţi între structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, Mihaela Andraş şi-a făcut documentele de transfer cu câteva zile înainte de luarea acestei măsuri, reuşind să treacă razant pe lângă noul ordin al ministrului Vasile Blaga. Ea s-a transferat de la Centrul pentru Refugiaţi din Timişoara la Poliţia Timiş, urmând să ocupe funcţia de psiholog şi să se ocupă cu testările cu detectorul de minciuni, deoarece postul s-a eliberat de aproape un an şi jumătate.

Poliţiştii dau vina pe boscheţi pentru jaful de un miliard din sediul Poliţiei de Frontieră


Mihaela nu poate să facă încă testări

Cu toate acestea, Mihaela Andraş nu poate face încă testările poligraf pentru că trebuie să urmeze un curs de specializare la Bucureşti. „Din noiembrie 2008, postul de psiholog criminalist a rămas vacant. Începând cu 15 martie, postul a fost ocupat de o poliţistă, dar, deocamdată, aceasta nu poate efectua testări. Trebuie să urmeze un curs de utilizare a poligrafului, urmând să obţină un atestat eliberat de Institutul de Criminalistică", spune agentul principal Marinela Apostolache, de la Biroul de Presă al I.P.J. Timiş.

De la drogaţi la refugiaţi
Soţia generalului Andraş a muncit din 2005 în Agenţia Naţională Antidrog (ANA), unde s-a angajat încă de la înfiinţare, când soţul ei era încă şeful Poliţiei Timiş. Când s-a hotărât reînfiinţarea ANA, Mihaela Andraş a plecat cu delegare la Centrul pentru Refugiaţi Timişoara, până când şi-a asigurat transferul la Poliţia Timiş. „Nu cred că sunt probleme. Totul este regulamentar. Sunt un profesionist şi fac faţă acestei profesii", a declarat Mihaela Andraş.

Fostul procuror general şi un fost şef din Poliţia Timiş, „zburaţi" de conducerea Universităţii de Vest

Chestorul Dorel Andraş, cascadorul şef
Chestorul Dorel Andraş, care se ocupă de integrarea României în spaţiul Schengen, este un poliţist care s-a obişnuit să stea doar pe scaune de şef în Ministerul Administraţiei şi Internelor. El fost şeful Poliţiei de Frontieră Timiş între iulie 2009-ianuarie 2010. Până atunci, Andraş a fost şef al Serviciului Zonal de Informaţii si Protecţie Internă din cadrul Ministerului de Interne, coordonând activitarea serviciilor secrete din Inspectoratele de Poliţie din Timiş, Arad şi Caraş-Severn.

Timişoara: Crime nerezolvate la CV-ul şefilor de Poliţie (GALERIE FOTO)



În perioada 2005- 2008, Andraş a fost şef al Serviciului Paşapoarte Timiş, iar între anii 2001-2005 a fost şeful Poliţiei Timiş. El a mai fost o perioadă şef la Biroul de Evidenţă a Populaţiei Timişoara şi a deţinut o perioadă şi funcţia de purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş. Andraş este cel mai tânăr general din istoria Poliţiei Române.

Chestorul Dorel Andras s-a întors din concediu medical ca să îşi dea demisia

EXCLUSIV Şeful Poliţiei Timiş este inapt: comisarul şef Săndel Palade intră în pensie de boală

Şeful procurorilor din Timiş a muncit cât 12 procurori de lux plătiţi cu 1.200.000 de lei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite