Timişoara: Crime nerezolvate la CV-ul şefilor de Poliţie (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi au lăsat moştenire 12 omoruri perfecte, foştii şefi ai Poliţiei Timiş ocupă acum alte funcţii de conducere.

CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:

Crimă nerezolvată plimbată la cinci procurori

TU FACI ORDINE! Străzile din Timişoara pe care hoţii îşi fac de cap cel mai mult (SONDAJ)

TU FACI ORDINE! Timişoara a ajuns Bronx cu voie de la Poliţie (SONDAJ)

TU FACI ORDINE! Procurorii îngroapă ancheta unei explozii cu doi morţi

Chestorul Dorel Andraş, cel mai tânăr general din istoria Poliţiei Române, are şi cele mai multe crime nerezolvate la CV. El a fost şeful Poliţiei Timiş între anii 2001-2005, când a fost avanasat pentru merite deosebite.

Chestor cu zece omoruri nerezolvate


În timpul şefiei sale au avut loc cele mai multe şi mai grave crime rămase cu autor necunoscut. Primul pe lista lui Andraş este Norbert Orgonaş, un tânăr de 28 de ani, ucis în februarie 2001 în apartamentul său aflat aproape de Complexul Studenţesc.
După numai o lună, în martie 2001, Saşa Disici, locotenent la Poliţia Rutieră, a fost împuşcat în plină stradă. În septembrie 2002, Rodica Iovin, o femeie de 74 de ani, a fost ucisă în propriul apartament de pe strada Circumvalaţiunii. Elena Micotă, o bătrână de 84 de ani, din comuna Mănăştiur, a fost strangulată în casa ei, în martie 2003. Un bibliotecar de 36 de ani, ucis în apartamentul său de pe Take Ionescu, o bătrână de 74 de ani omorâtă în casă şi un boschetar au fost primele victime din 2004, în trei atacuri distincte.

Doi bătrâni au fost ucişi cu toporul în iulie, în casa lor din Begheiul Mic, iar un fost judecător a fost omorât în bătaie pe bulevardul Simion Bărnuţiu de trei bărbaţi cu măşti care i-au intrat în casă. Maria Lupaşcu, de 82 de ani, a fost omorâtă în bătaie, cu răngile, de doi indivizi, în apartamentul său, în august 2004, iar soţul ei a scăpat cu viaţă, deşi avea gâtul tăiat. Toate aceste crime, care au avut loc pe „tura” lui Andraş, figurează cu autor necunoscut. Comisarul şef Cristinn Lăpădat a fost şeful Poliţiei între 2005 şi 2006. El nu a lăsat în urmă nicio crimă şi a mai reuşit să rezolve patru omoruri mai vechi. „Am lăsat oamenii să lucreze. Şi am prins toţi criminalii”, a spus Lăpădat.

Comisarul Ioan Dascălu, şef între 2006 şi 2007, a lăsat în urmă o crimă nerezolvată. Este vorba despre un bătrân de 71 de ani, ucis în ianuarie 2007 în  apartamentul său de pe strada Mureş din Timişoara.

Crima anului 2009

Pe aceeaşi stradă a înregistrat o crimă nerezolvată şi actualul şef al Poliţiei Timiş, comisarul şef Săndel Palade.  Anul acesta, în aprilie, afaceristul Dan Tripa, de 52 de ani, a fost măcelărit cu peste 25 de lovituri de cuţit în vila sa din cartierul Braitim din Timişoara.


12 Crime nerezolvate reprezintă moştenirea celor patru şefi ai Poliţiei Timiş.


Viaţa celor trei după şefia în Poliţie
 - Dorel Andraş a fost şef la Serviciul Paşapoarte, iar acum este şef la Serviciul Independent de Informaţii şi Protecţie Internă Caraş Severin. Surse din poliţie susţin că Andraş urmează să fie şef în cadrul Poliţiei de Frontieră Timiş.
 - Cristinn Lăpădat a ieşit la pensie în 2006 şi apoi a lucrat câteva luni la Corpul de Control al Prefecturii Timiş.
 - Ioan Dascălu este ataşat de afaceri interne la Londra pe lângă Ambasada României în Marea Britanie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite