Tribunalul Olt: „Bercea are convingerea că nu va fi sancţionat pe baza legăturilor de afinitate cu persoane publice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Familia Mircea Băsescu la botezul nepoatei lui Bercea Mndialu
Familia Mircea Băsescu la botezul nepoatei lui Bercea Mndialu

Din motivarea dată publicităţii astăzi de către Tribunalul Olt reiese că interlopul Bercea Mondial se bazează pe rudele prin alianţă care i-au năşit copiii şi nepoţii.

Potrivit motivării instanţei, magistraţii au ajuns la concluzia că inculpatul este caracterizat prin „megalomanie şi spirit dominator, care i-au fundamentat convingerea că atitudinea sa ilicită nu va ajunge să fie sancţionată penal pe baza numeroaselor sale legături de afinitate prin alianţele realizate cu persoane cu funcţii de conducere publică importante care i-au botezat pe fiii săi, aşa cum rezultă chiar din declaraţia inculpatului luată la această instanţă.“

Firme-paravan pentru construirea ilegală a unui imperiu imobiliar

Slatina: Bercea, un deţinut mondial

„Se observă că inculpatul, în loc să adopte cel puţin modelul de conduită al acestor persoane sau, cel mult, pe cel pretins acestora şi să adopte o poziţie critică de verificare a comportamentului său a preferat să se situeze în afara legii şi să constituie un pericol pentru ordinea publică”, se arată în aceeaşi motivare.

VEZI GALERIE FOTO CU BERCEA ARESTAT

Bercea Mondial a fost dat în consemn vineri, după ce joi seară şi-a înjunghiat un nepot. Deşi iniţial, doi dintre copiii lui Bercea au luat pe rând vina asupra înjunghierii lui Ionuţ Anghel (17 ani), zis Mercedes, Bercea a fost reţinut aseară în Bucureşti. Suprinzător,ieri , tatăl victimei a anunţat că Mercedes şi-a schimbat declaraţia, spunând că nu mai ştie cine l-a înjunghiat. Tot ieri, magistraţi Tribunalului Olt au decis arestarea lui pentru 29 de zile.

Citeşte mai multe despre acest caz:

VIDEO / UPDATE/ Acuzat că şi-a înjunghiat nepotul, Bercea Mondial a fost dat în urmărire generală

Slatina: Bercea Mondial a fost arestat pentru 29 de zile

Avocatul lui Bercea: „Nu sunt probe care să arate vinovăţia lui, sunt doar nişte indicii!”

Procurorul Iacobescu: „Avem probe zdrobitoare împotriva lui Bercea. Prin arestarea lui s-a tăiat subvenţia la mai multe persoane sus-puse!”

Slatina: Iacobescu: „Bercea va trebui să spună cum şi-a construit imperiul financiar şi pe cel imobiliar. Vorbim despre o caracatiţă în jurul lui"

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite