Slatina: Bercea Mondial: fără probe, fără probe, fără număr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interlopul din Drăgăneşti-Olt a dezvoltat relaţii cu personaje-cheie din justiţie, politică şi administraţie şi nu s-a sfiit să se laude cu acestea ori de câte ori a avut ocazia.

Deputatul romilor îl ironizează pe Bercea: "El e «mondial», doar un tribunal internaţional are voie să-l judece"

Interlopul Bercea Mondial: „Nu m-a arestat toată ţara, m-au «arestat» ai mei. Nişte proşti!“

De unde are bani Bercea Mondialu? Afacerile lui sunt falimentare

Înrudit cu magistraţi şi aleşi locali, Sandu Anghel a reuşit să acumuleze o avere impresionantă şi să scape de fiecare dată basma curată din dosarele penale în care a fost cercetat. Sandu Anghel (43 de ani), zis Bercea Mondial, interlopul oltean cu legături notorii printre persoane importante din justiţie şi politică, va fi adus mâine dimineaţă la Curtea de Apel Craiova. Aici va fi judecat recursul cerut de avocatul liderului rrom împotriva deciziei de arestare preventivă pentru tentativă de omor calificat, pronunţată duminică de Tribunalul Olt. Acesta este cel mai avansat stadiu în care a ajuns vreodată un dosar penal deschis pe numele lui Bercea Mondial, iar ele nu au fost puţine.

Anchetat pentru dare de mită, înşelăciune, evaziune fiscală şi lovire

Judecătorul Cosmin Mitrache, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, a confirmat pentru „Adevărul" că Sandu Anghel nu a fost trimis niciodată în judecată de magistraţii olteni. Împotriva acestuia, instanţa a înregistrat doar patru plângeri contravenţionale. La Judecătoria Balş, în 2007, a existat o propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, respinsă însă şi înlocuită cu obligaţia de a nu părăsi localitatea. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt l-au cercetat pe Sandu Anghel în şapte dosare penale pentru dare de mită, înşelăciune, evaziune fiscală şi lovire.

Procuror: „Avem probe zdrobitoare împotriva lui Bercea”

Iacobescu: „Bercea va trebui să spună cum şi-a construit imperiul financiar şi pe cel imobiliar. Vorbim despre o caracatiţă în jurul lui"

„Nu s-a dispus trimiterea în judecată, întrucât probatoriul nu a confirmat vinovăţia. Toate soluţiile procurorilor au rămas definitive, nefiind exercitate căi de atac", a declarat Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Cu neînceperea urmăririi penale (NUP) a fost soluţionat şi cazul în care interlopul a fost acuzat că i-a oferit mită un laptop fostului primar din Drăgăneşti, Radu Matei Dan Mateescu, deschis în 2007.
Aceeaşi soluţie au primit-o dosarele deschise un an mai târziu pentru spălare de bani, înşelăciune şi rambursări ilegale de TVA. Tot magistraţii de la Parchetul Olt au fost cei care au dispus, în mai 2009, scoaterea de sub urmărire penală a lui Bercea Mondial şi a fiilor săi Laurenţiu şi Marian, acuzaţi că au încercat să-i ucidă pe fostul consilier judeţean Valeriu Matei şi pe un prieten al acestuia.

NUP şi de la Parchetul Judecătoriei

Potrivit procurorilor olteni, interlopul mai este cercetat  în prezent pentru şantaj, dar şi pentru infracţiuni economice cu prejudicii importante pentru bugetul public. Soluţii de neîncepere a urmăririi penale (NUP) au primit şi dosarele deschise pe numele lui Bercea Mondial la Parchetul Judecătoriei Slatina, în 2004, în care liderul rrom era acuzat de înşelăciune şi fals în acte sub semnătură privată. Doi ani mai târziu, a fost cercetat de aceiaşi procurori pentru calomnie, ameninţare, lovire şi înşelăciune la adresa lui Claudiu Nicolae Mihai, în două dosare distincte, ambele rezolvate cu NUP.

Firme-paravan pentru construirea ilegală a unui imperiu imobiliar

Tribunalul Olt: „Bercea are convingerea că nu va fi sancţionat pe baza legăturilor de afinitate cu persoane publice”

Slatina: Bercea, un deţinut mondial

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite