Sibiu: Zeci de sibieni trimişi în judecată pentru piraterie pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 32 de sibieni au fost prinşi la percheziţii făcute de Serviciul de Investigare a Fraudelor că floseau programe fără a avea licenţă asupra lor. Aceştia riscă închisoare de la 1 la 4 ani.

CITIŢI ŞI:

Sibianul care a ajuns pe Everest s-a prăbuşit cu parapanta şi s-a rănit la coloană

Două tone de combustibil pe lună pentru şefii de la Consiliul Judeţean

Mutare cu iz de scandal între Primărie şi „en-gross-işti”

Poliţia Sibiu a anunţat marţi după amiază că în cursul trimestrului I 2010, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sibiu, împreună cu inspectori antipiraterie din cadrul Asociaţiei Industriei Muzicale din România, au procedat la efectuarea de verificări pentru identificarea persoanelor ce share-uiesc prin intermediul internetului opere purtatoare de drepturi de autor precum şi filme, muzica, software prin intermediul programelor de file-sharing, respectiv DC++ şi torrent. „În urma verificărilor efectuate s-a început urmărirea penală faţă de un număr de 32 de persoane pentru săvârşirea infracţiunii de punere la dispoziţia publicului prin intermediul Internet-ului de opere, fără acordul titularilor de drepturi” a explicat Luciana Balteş, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.
Tunurile pe lucrările de la aeroportul de 60.000.000 de euro


Zeci de calculatoare confiscate
În temeiul autorizaţiilor de percheziţie domiciliară emise de către Tribunalul Sibiu – Secţia Penală, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor au procedat la efectuarea de percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor, fiind ridicate un număr de 32 de sisteme informatice (calculatoare) folosite la săvârşirea infracţiunilor. „În urma efectuării percheziţiilor în sistem informatic, a calculatoarelor ridicate de la persoanele cercetate, s-a constatat că pe acestea erau reproduse fără drept opere purtătoare de drepturi de autor, fapt pentru care cercetările au fost extinse faţă de persoanele în cauză şi pentru săvârşirea infracţiunilor de reproducere fără drept de opere şi programe pentru calculator”, a mai explicat Luciana Balteş.
Cât dai ca să câştigi 20 de mii de euro?


Dosare la Tribunalul Sibiu
Dosarele penale au fost înaintate spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu propunere de trimitere în judecată a celor 32 de învinuiţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere la dispoziţia publicului prin intermediul Internet-ului de opere, fără acordul titularilor de drepturi, de reproducere fără drept de opere şi programe pentru calculator. Conform prevederilor legale, aceste infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 4 ani sau amendă, iar reproducerea fără drept de opere se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau amendă.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite