Sibiu: Câte 350 de litri de benzină pentru 5.000 de kilometri pe lună pentru şefii de la CJ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai marii din Consiliul Judeţean pot să consume 350 de litri de carburant lunar. Consumul pentru cele şase maşini ale conducerii CJ-ului este de 2100 de litri.

CITIȚI ȘI:

VIDEO - Sibianul care a ajuns pe Everest s-a prăbuşit cu parapanta şi s-a rănit la coloană.

Mutare cu iz de scandal între Primărie şi „en-gross-işti”

Tarife majorate de la 1 mai la Baia Neptun

Consilierii judeţeni au în mapele şedinţei ordinare de consiliu din această lună un proiect de hotărâre care va consfinţi faptul că preşedintele, cei doi vicepreşedinţi, secretarul, directorul executiv şi arhitectul şef, pot să meargă berechet pe banii insituţiei, cu maşinile de serviciu. După o calculaţie „bine documentată” în urma unui raport care ar fi determinat nevoile de combustibil ale celor şase autovehicule hămălite de preşedintele Martin Bottesch şi ai săi aghiotanţi, s-a ajuns la concluzia că este nevoie de un consum lunar destul de considerabil de combustibil. Mai pe româneşte proiectul de hotărâre vrea să bată în cuie faptul că maşinile şefilor au nevoie de aproape 400 de litri de combustibil lunar pentru deplasările efectuate în interes de serviciu. „Se stabileşte consumul lunar de 350 de litri de carburanţi pentru fiecare autoturism din parcul auto al Consilului Judeţean Sibiu” se arată în proiectul cu numărul 13 din ordinea de zi a şedinţei de joi dimineaţă.
Tunurile pe lucrările de la aeroportul de 60.000.000 de euro
Şefii se eschivează
Interogat pe marginea acestui proiect, Ioan Banciu, unul din cei doi vicepreşedinţi ai CJ, a rămas mut pentru câteva secunde când a fost rugat să îşi exprime opinia vizavi de această hotărâre. „Ştiţi... Nu io sunt iniţiatorul proiectului. Nu aş vrea să mă pronunţ, dar ştiu că s-a făcut un calcul în baza unui raport. Nu cred că ajungem noi să consumăm atâta carburant, dar avem deplasări multe prin judeţ şi proiecte de urmărit. Consumăm totuşi ceva combustibil” a declarat vicele de la CJ Sibiu. Ca o comparaţie un taximetrist face aproximativ 80-100 de kilometri pe zi şi maxim 2500 pe lună. „Dacă merg în fiecare zi de dimineaţă până seara şi nu consum 350 de litri. Maxim 150 de litri pe lună aş consuma în cazul acesta” a explicat Ioan Bardaşu, taximetrist la o firmă din Sibiu. Tot 350 de litri au fost alocaţi pentru consum în fiecare lună şi pentru autoutilitara care merge prin judeţ să verifice dacă maşinile de mare tonaj respectă greutatea maximală admisă în cazul încărcăturilor pe care le transportă.
Site pentru adopţii de câini comunitari la Primărie
Consum exagerat
Cei din conducerea CJ-ului nu au cum să atingă consumul de 350 de litri pe lună nici dacă merg în fiecare lună în toate localităţile judeţului Sibiu. Distanţa totală dus-întors în acest caz ar fi de aproximativ 4.200 de kilometri. La un consum mediu de 7 litri la 100 de kilometri consumul ar fi de aproximativ 200 de litri. La un preţ mediu de 4 lei per litru de carburant, CJ-ul consumă lunar combustibil de aproximativ 10.000 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite