VIDEO - Sibianul care a ajuns pe Everest s-a prăbuşit cu parapanta şi s-a rănit la coloană. Tulpan a fost dus cu elicopterul la Bucureşti (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Tulpan a căzut de la câţiva metri şi s-a lovit serios la spate.

GALERIE FOTO- Teodor Tulpan transportat cu elicopterul la Bucureşti

Alpinistul sibian Teodor Tulpan a ajuns la spitalul judeţean Sibiu după ce ieri, a căzut în timpul unui zbor de agrement cu parapanta.

Tulpan are probleme la coloana vertebrală şi a stat internat peste noapte la spitalul sibian.

Teodor Tulpan a făcut parte din echipa de alpinişti care a ajuns în 2003 pe cel mai înalt vârf de munte din lume.

Nu de mult, alpinistul Teodor Tulpan anunţa că pregăteşte, împreună cu alţi cinci sibieni, o expediţie în Alaska, pentru escaladarea vârfului McKinley de 6.194 de metri şi urmau să plece luna viitoare.

image

Tulpan anunţa acum câteva luni că în mai, alături de Adrian Andone, Valentin Popa, Lucian Popa şi Willhelm Schuster va pleca în Alaska.

image

Alpinistul de 39 de ani, are de fractură de coloană vertebrală în urma unui zbor cu parapanta în zona cunoscută sub numele de Curmătură.

image

Este în stare stabilă

Din fericire starea de sănătate a alpinistului nu este extrem de gravă, acesta adăugând că în ciuda căzăturii şi a fracturii la coloana vertebrală, îşi poate mişca mâinile şi picioarele.

VEZI AICI CE SPUN MEDICII SIBIENI!

image

A căzut în fund

Tulpan a povestit reporterilor de la Adevărul ce a pățit. Alpinistul de 39 de ani, are de fractură de coloană vertebrală în urma unui zbor cu parapanta în zona cunoscută sub numele de Curmătură.

CITEȘTE AICI DECLARAȚIA COMPLETĂ A LUI TULPAN!

image

Dus la București

Tulpan a căzut efectiv în fund, de la o înălţime de aproximativ 4-5 metri şi a fost transportat de urgenţă la spital şi în cursul acestei dimineţi, la Spitalul de Ortopedie „Foişorul de Foc“, din capital, unde va fi suspus unor investigaţii suplimentare.

CITEȘTE AICI DE CE RISCĂ SĂ ÎȘI ÎNCHEIE CARIERA!

image

Expediția în Alaska în pericol

Prietenul lui Teodor Tulpan, Valentin Popa, spune că el şi încă un membru al echipei cu care ar fi urmat să plece în expediţia de luna viitoare nu vor să plece fără Teodor, dar că trebuie să discute şi cu ceilalţi 3 colegi.

CITEȘTE AICI DE CE NU SE VA MAI PLECA ÎN ALASKA!

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite