Sibiu: Accidentul lui Teodor Tulpan ar putea anula expediţia în Alaska

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu de mult, alpinistul Teodor Tulpan anunţa că pregăteşte, împreună cu alţi cinci sibieni, o expediţie în Alaska, pentru escaladarea vârfului McKinley de 6.194 de metri şi urmau să plece luna viitoare.


Tulpan anunţa acum câteva luni că în mai, alături de Adrian Andone, Valentin Popa, Lucian Popa şi Willhelm Schuster va pleca în Alaska. "Orice vis poate deveni realitate. Am dovedit că ne putem îndeplini visele. Încercăm să nu ne riscăm foarte mult viaţa. Este o luptă cu tine, nu cu muntele", spunea atunci Teodor Tulpan. Vorbea despre expediţia pe cel mai înalt vârf american şi cel mai friguros din lume, McKinley , situat la 6.194 de metri altitudine. Era pentru el ca un vis pe care vrea să şi-l îndeplinească de multă vreme.

Expediţie anulată
Prietenul lui Teodor Tulpan, Valentin Popa, spune că el şi încă un membru al echipei cu care ar fi urmat să plece în expediţia de luna viitoare nu vor să plece fără Teodor, dar că trebuie să discute şi cu ceilalţi 3 colegi. „A fost o întâmplare stupid, el a venit la aterizare, cu o oarecare viteză şi în loc să aterizeze în picioare a căzut în fund. Nu ştim dacă vom mai merge în Alaska. Trebuie să discutăm. Eu personal nu aş vrea să merg fără Fane. Azi aveam programare pentru viză, dar nu mai ajungem. Vom discuta săptămâna aceasta cu toţii şi vom lua o decizie”, spune Vali Popa.


Specialiştii susţin că Vârful McKinley, Alaska este comparabil ca dificultate cu un vârf din Himalaya. Din cauza temperaturilor extrem de scăzute, de-a lungul timpului peste 40 de alpinişti au escaladat acest munte, nimeni nu a făcut-o iarna.


Din 1996, Teodor Tulpan a „cucerit“ mai toate vârfurile lumii, plecând în zeci de expediţii. Prima avut loc în munţii Pamir, vârful Lenin, la o altitudine de 7134 de metri. În 2003 avea să ajungă la 8848de metri, în Vârful Everest din munţii Himalaya.  În acelaşi an a zburat cu parapanta 30 de minute, la o altitudine de 7.080 m, îmbunătăţind recordul mondial.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite