Sibiu: Tunurile pe lucrările de la aeroportul de 60.000.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implicată şi ea în administrarea celui mai modern aeroport din centrul ţării, municipalitatea sibiană a luat o primă poziţie oficială în privinţa problemelor care au apărut la terminalul aerogării afltă la ieşirea din Sibiu spre Deva.

CITIŢI ŞI:

Pasagerii pentru cursa de Stuttgart întorşi de pe scara avionului în aeroport (GALERIE FOTO)

Pierderi de zeci de mii de euro pentru aeroport

Parcare cu plată la aeroport, din acest weekend, la preţul de 6 lei pe oră

Fisurile care au ajuns studiu de caz al mai multor expertize şi a căror apariţie nu a fost rezolvată, nu sperie foarte tare primăria sibiană, cea care a băgat bani grei în modernizarea acestui obiectiv. Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis crede aceste probleme au apărut din cauza unui fenomen ce se întâmplă des în România, respectiv modul în care sunt abordate lucrările mari. „S-a lucrat ca la noi şi nu mă surpinde lucrul acesta. Să fim sinceri. În România nu avem capacitatea ca să lucrăm ca la carte. Majoritatea proiectelor se abordează prost din capul locului” a spus Iohannis. Primarul ştie şi de ce nu se fac lucrări de calitate ca în vestul Europei. „Asta pentru că nu avem specialişti în construcţii. Suntem deficitari la calitate şi ne lipsesc şi tehnicienii. Salariile mediocre sperie oamenii buni, care aleg să plece să lucreze în străinătate” a răbufnit Iohannis.
Site pentru adopţii de câini comunitari la Primărie
Două credite „îngropate” în aeroport
Nervozitatea din sânul municipalităţii legat de scandalul fisurilor, este justificată de faptul că primăria Sibiu are luate 70 milioane de lei de la Dexia Kommunal Credit pentru modernizarea Aeroportului. Municipalitatea mai are o perioadă de graţie ce se va încheia în 2012, iar creditul trebuie rambursat până în 2032. Pentru că nu au ajuns banii primăria a fost nevoită să ia un al doilea credit în urmă cu doi ani, tot pentru aeroport. Atunci au fost împrumutate 20.000.000 de euro tot de la Dexia Kommunal Credit. Pentru acest împrumut perioada de graţie este până la finele lui 2013, iar creditul trebuie rambursat până în 2033.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite