Sibiu: Pierderi de zeci de mii de euro pentru aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul pierde aproape 1000 de euro pentru fiecare cursă anulată. Trei curse nu au fost operate marți dimineață de la Sibiu.

CITIȚI ȘI:

Fotbalistul care a băgat un arbitru în spital va fi judecat joi

Zborurile anulate la aeroport aglomerează autocarele şi trenurile spre Europa

Norul de cenuşă vulcanică a scumpit biletele la autocare

Aerogara administrată de Consiliul Judeţean Sibiu a suferit în aceste zile pierderi importante. Cauza pentru care aeroportul a ieşit pe minus la finele spătămânii trecute şi în mai mult de jumătate de primă zi a acestei săptămâni este legată de faptul că, din cauza închiderii forţate pentru un interval de 51 de ore din cauza norului de cenuşă vulcanică din Islanda, nu s-au mai operat curse aeriene din Sibiu. Administraţia aeroportului a făcut un calcul scurt şi pierderile sunt destul de importante. „Nu am făcut un calcul exact şi amănunţit, dar pierderile se ridică la câteva zeci de mii de euro. Este vorba de aproximativ 45.000 de euro pentru perioada aceasta între 17-19 aprilie” a explicat purtătorul de cuvânt al aeportului, Iuliana Opriţă. La un mic calcul pierderile per fiecare cursă anulată se ridică la aproximativ 1000 de euro.

Trei curse anulate de dimineaţă
Deschiderea spaţiului aerian românesc nu a însemnat că s-au reluat şi cursele programate. Aşa s-a întâmplat şi la Sibiu, de unde aseară a fost operată o singură cursă, respectiv cea a companiei Blue Air către Madrid. În această dimineaţă erau programate 3 curse, dar avioanele au rămas la sol la indicaţiile companiilor care trebuiau să efectueze aceste zboruri. „Pentru azi au fost anulate cursele de dimineaţă. Este vorba de cursa Tarom către Munchen, de cursa către  Blue air către Londra şi de cursa Carpatair către Timişoara. În această după amiază au fost programate zboruri către Stuttgart,Viena şi Munchen, toate programate normal. Mâine de pe aeroport sunt programate curse către Valencia, Koln, Viena şi Munchen, curse care se vor desfăşura normal, conform informaţiilor oferite de companiile aeriene.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite