Sibiu: Zborurile anulate la aeroport aglomerează autocarele şi trenurile spre Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norul de cenuşă vulcanică ce a venit dinspre Islanda şi a dat peste cap spaţiul aerian european, dar şi pe cel românesc aduce bucurie în sânul companiilor de transport auto internaţional, dar şi pentru Căile Ferate Române.

CITIŢI ŞI:

Aeroportul Internaţional închis de la ora 12.00. Toate zborurile au fost anulate

Fisurile din terminalul Aeroportului analizate de experţii din Bucureşti

VIDEO -FOTO: Magistrala de apă, veche de 40 de ani, s-a spart şi a inundat zeci de maşini

Pentru că unii dintre clienţii companiilor aeriene trebuie să ajungă neapărat în ţara de destinaţie, aceştia s-au redirecţionat către autocare sau trenuri. Aşa s-a întâmplat şi în această dimineaţă în Gara Sibiu, acolo de unde a plecat la ora 8.40 trenul „Transilvania” care merge spre Budapesta. La o primă estimare aprecierea a fost că numărul de călători care au urcat din Gara Sibiu a fost dublu faţă de cum este într-o zi normală.
Interes deosebit de mare este şi pentru cursele externe ale principalului transportator, firma Atlassib. Chiar dacă azi nu au fost programate curse de plecare din Sibiu către Germania, Franţa sau Spania, cei de la Atlassib Sibiu au mărturisit că de la închiderea spaţiului aerian român dar şi a celui din Europa de Vest, numărul de solicitări a crescut de la o zi la alta. „Nu avem o situaţie exactă, dar vă putem spune fără niciun dubiu că interesul este mult mai mare. Sunt foarte mulţi oameni care vin să cumpere bilete pentru Germania, Italia sau Spania pentru cursele de la începutul săptămânii viitoare” a spus Răuţoiu Ştefan, de la Biroul de Informaţii Atlassib Sibiu. Preţul unui bilet de autocar de la Sibiu la Munchen este de 75 de euro, iar de la Sibiu la Madrid este 80 de euro.

Pustiu la aeroport
Închiderea aeroportului internaţional, încă de ieri de la ora 12.00 a făcut ca aerogara să fie complet pustie. Toate zoborurile de ieri după amiază, precum şi cele de azi au fost anulate. Reprezentanţii companiilor aeriene care operează zboruri din Sibiu nu au putut să spună când vor fi reluate zborurile, iar cei care au cumpărat bilete pentru aceste zile au fost sfătuiţi să facă reprogramări pentru mijlocul săptămânii viitoare.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite