Sibiu: Drum comunal din Cisnădie ocupat abuziv de una din fermele magnatului Ilie Carabulea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei de la Horticola Internaţional Seviş au arat pur şi simplu DC133 de pe teritoriul oraşului Cisnădie. Peste 70 de proprietari de terenuri fac acum un ocol serios pe un drum impracticabil ca să ajungă la proprietăţi.

CITIŢI ŞI:

Războiul dintre Mitropolia Ardealului şi firma Cibinul ajunge la Instanţa Supremă

Mitropolitul Streza cere magnatului Carabulea să îşi plătească datoriile către Biserică

Un sibian îşi cere în instanţă dinţii înapoi

De ceva vreme cei care merg pe drumul judeţean 106 C, arteră ce face legătura între Sibiu şi Cisnădie, pe la Seviş, au observat că din peisaj a dispărut cu totul un drum comunal din apropiere de Horticola Internaţional Sevis firmă care face parte din Holdingul Atlasssib deţinut de afaceristul sibian Ilie Carabulea. Mai exact DC 133, care face legătura între Răşinari şi Şelimbăr, aflat în administrarea oraşului Cisndie, a fost arat şi pe el este cultivată acum o recoltă de trifoi ce este recoltată de ferma de vaci care a fabricii de lapte Seviş.

image

Pentru că drumul cu pricina tăia pe jumate două parcele administrate de ferma de la Seviş, cei de acolo au găsit de cuvinţă să are calea de acces către mai multe proprietăţi de dincolo de acele terenuri. Oamenii au tăcut mâlc şi au folosit o cale de acces secundară, poziţonată pe latura sudică a uneia din cele două terenuri. Asta până de curând pentru că cei de la Horticola Internaţional Seviş au găsit de cuvinţă să are şi acel drum, care într-adevăr era făcut pe terenul administrat de ei. Acum cei aproximativ 70 proprietari de terenuri de dincolo de terenurile firmei lui Carabulea îşi pun mâinile în cap când trebuie să ajungă la proprietăţi. „Au arat drumul dacă vă vine să credeţi. Nu mai putem să ajungem la grădinile noastre. Am încercat să vorbim cu cei de la fermă, dar nu ne bagă nimeni în seamă. Să ne redea drumul comunal care era acolo de zeci de ani de zile. Aşa e când ajungi bogat şi nu îţi mai pasă de nimic. Nu cred că s-a îmbogăţit Ilie Carabulea că a luat abuziv şi drumul acela” a mărturisit Grigorie Lazăr, unul din proprietarii de terenuri.

image

Laptopuri în loc de mape la şedinţele de consilul local
Somaţi de primărie
Primăria din Cisnădie a primit reclamaţia oamenilor, a analizat situaţia şi a decis că aceştia au dreptate. Administraţia locală pe teritoriul căreia se află drumul a dat o somaţie celor de la Horticola Internaţional Seviş să refacă drumul. „Dacă nu refac drumul în 30 de zile mergem în instanţă şi cerem acest lucru. Altă soluţie nu există. Sunt prea neînsemnat ca să mă bage pe mine în seama sau să mă asculte magnatul Ilie Carabulea. Cei de la Seviş cred că pot să facă ce vor şi de aceea au arats acel drum”, a explicat primarul Cisnădiei, Johann Krech.

image

Cel mai mare bazin acoperit de înot din România se închide
Arat la indicaţiile şefului
Unul din reprezentanţii de la ferma lui Carabulea de la Seviş spune că a acţionat la indicaţiile patronului Holdingului. „Oamenii îşi făcuseră ei un alt drum care trecea pe o parcelă administrată de ferma noastră şi domnul Carabulea a văzut şi ne-a spus să arăm acel drum. Nu ştiu pe unde venea celălat drum comunal” a marturisit Grecu Ghiţă.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite