Sibiu: Războiul dintre Mitropolia Ardealului şi firma Cibinul ajunge la Instanţa Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima înfăţişare va avea loc în luna septembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Directorul societăţii spune că suma cerută de Mitropolie este mult prea mare şi consideră gestul ÎPS Laurenţiu Streza drept unul total necreştinesc.

CITIŢI ŞI

Copil în vârstă de 18 luni agresat cu brutalitate la Mediaş de concubinul mamei

Minor lovit de maşină în centrul Sibiului

Reprezentanţii SC Cibinul SA, sunt în continuare în proces cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului, în ceea ce priveşte datoria de aproape 500.000 de dolari, pe care aceştia din urmă au cerut-o pentru închirierea fortului Hotel Bulevard. Lucian Degan, directorul societăţii, spune  că au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmând ca prima înfăţişare să aibă loc în 7 septembrie. „Când am depus cererea, s-a aprobat şi suspendarea provizorie a hotărârii judecătoreşti de executare silită, până la soluţionarea cereri. Noi ne-am apărat cauza, iar o decizie se va lua în urma acestui recurs“, ne-a spus acesta.

Suma cerută, mult prea mare
Motivul pentru care reprezentanţii firmei au decis să conteste decizia este că suma pe care Mitropolia o cere este mult prea mare. „ Ei solicită pentru cei trei ani de folosinţă suma de 1,613,653 de lei, o sumă exagerată din punctul nostru de vedere, iar din acest lucru rezultă lăcomia lor. Mai mult chiar, noi le-am dat, la vemea respectivă, suma de 160.000 de lei, care reprezenta contravaloarea chiriei  la vremea respectivă, însă au refuzat să o primească“, a completat Lucian Degan.

„Un gest total necreştinesc“
În plus, Lucian Degan spune că ÎPS Laurenţiu Streza a făcut un gest total necreştinesc, prin apariţia în presă şi sfătuirea preoţilor de a întrerupe orice legătură cu omul de afaceri Ilie Carabulea.  Potrivit directorului societăţii sibiene, faptul că firma aparţine holdingului Atlassib nu înseamnă că magnatul sibian are vreo implicare personală. „ Eu cred că prin acel mesaj, Mitropolitul Ardealului a instigat la dezbinare, ceea ce contravine normelor ortodoxe“, a afirmat Lucian Degan. ÎPS Laurenţiu Streza a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că, în urma acestor neînţelegeri, preoţii vor fi rugaţi să nu solicite, dar nici să mai primească vreun ajutor din partea omului de afaceri, şi că „ mustrarea cea dreaptă a lui Dumnezeu e mai greu de purtat decât orice pedeapsă omenească, trecând din neam în neam“.

Ilie Carabulea se delimitează
Cotactat telefonic, omul de afaceri sibian a spus că nu vrea să se implice în acest scandal, pentru că nu are nicio legătură. „Eu nu mă implic şi nici nu mă cobor la nimicia unui preot de ţară. E o aberaţie, dar nici nu vreau să intru în discuţii în contradictoriu cu biserica. Administrator al acelei firme este domnul Degan“, spune Ilie Carabulea.

CITIŢI AICI DE LA CE A PORNIT ÎNTREGUL SCANDAL

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite