Sibiu: Mitropolitul Streza cere magnatului Carabulea să îşi plătească datoriile către Biserică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitropolitul Ardealului i-a rugat pe preoţii sibieni să rupă orice fel de relaţie cu magnatul de la holdingul Atlassib. Carabulea este numit de către Înaltpreasfinţitul Laurenţiu Streza drept „ păgubitor al Bisericii“, din cauza unei datorii de aproape jumătate de milion de dolari.

CITIŢI ŞI

Cel mai mare bazin acoperit de înot din România se închide

Minor lovit de maşină în centrul Sibiului

Vremurile în care Mitropolia Ardealului şi cel mai bogat afacerist din din Sibiu pozau ca având o relaţie excelentă, au luat sfârşit. Între omul de afaceri Ilie Carabulea şi Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a izbucnit un adevărat război, în urmă cu puţin timp. Streza a lăsat deoparte diplomaţia şi smerenia bisericească şi a cerut în mod public lui Ilie Carabulea să dea dovadă de înţelegere în privinţa unor diferenţe financiare între una din firmele sale şi Mitropolia Ardealului. Mărul discordiei este reprezentat de o datorie mai veche pe care Carabulea ar trebui să o achite Bisericii, pentru închirierea fostului Hotel Bulevard. Este vorba despre un contract semnat, în anul 1968, cu firma I.H.R. Sibiu, devenită ulterior Cibinum SA, aparţinând lui Ilie Carabulea. În anul 1991 însă, Mitropolia a reziliat contractual de închiriere, însă reprezentanţii firmei au refuzat eliberarea spaţilui, dar şi plata vreunei chirii, ajungându-se astfel la datorie totală de 453.780 de dolari. „ Regretăm profund că toate încercările noastre de a aplana acest conflict şi de a recupera acest prejudiciu făcut Bisericii lui Hristos, prin mai multe consultări şi întâlniri la Reşedinţa Mitropolitană cudomnul inginer Ilie Carabulea, nu au dus la nici un rezultat, deşi verbal ni s-au făcut mereu promisiuni, ca să treacă timpul“, a spus ÎPS Laurenţiu Streza.

Interzis la sprijin de la Carabulea
Extrem de supărat, mitropolitul Ardelalului i-a rugat pe preoţii sibieni să întrerupă orice fel de relaţie cu magnatul sibian, pe care îl numeşte „păgubitor al Bisericii“. „ Preoţii noştri vor fi rugaţi să nu solicite nici un ajutor, dar nici să primească vreun sprijin de la acesta, pentru că este incompatibilă calitatea de «ctitor şi binefăcător», cu cea de «păgubitor al Bisericii!». Mustrarea cea dreaptă a lui Dumnezeu e mai greu de purtat decât orice pedeapsă omenească, trecând din neam în neam! Dumnezeu judecă cum nu judecă omul“, a completat Laurenţiu Streza. 

CITIŢI AICI CARE A FOST REACŢIA REPREZENTANŢILOR FIRMEI CIBINUL

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite