Sibiu: Sibienii "atacă" Ierusalimul şi Vaticanul de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii preferă vacanţele all inclusiv
Oamenii preferă vacanţele all inclusiv

Chiar dacă operatorii de turism din Sibiu se întrec în oferte cât mai variate şi mai avanatajoase, sibienii nu se prea înghesuie să îşi facă rezervări pentru sărbătoarea Paştelui. Aceştia caută doar ofertele la Ierusalim şi Vatican pentru vacanţa de Paşte.

CITIŢI ŞI:

Grad de ocupare mic şi preţuri mai mari de Paşte în Mărginimea Sibiului

Reprezentanţii agenţiilor de turism care sperau ca iepuraşul de Paşte să le umple buzunarele nu se bucură de foarte mare succes în rândul sibienilor. Chiar dacă Învierea Domnului este sărbătorită atât de ortodocşi, cât şi de catolici, în acelaşi timp, puţinii oameni care preferă să petreacă departe de casă au ales anul acesta pelerinajele religioase, în detrimentul sejururilor exotice, extrem de solicitate în urmă cu doi ani.

Interzis la fumat de peste 60 de ani la intrarea în defileul Oltului

Preţurile, la acelaşi nivel ca anul trecut
Cele mai vândute pachete de Paşte sunt cele în Israel  şi Italia, ţări încărcate de religie şi istorie. „ Zone precum Ierusalim, Bethleem, Haifa sau Nazaret se caută pentru semnificaţia religioasă pe care acestea o au. Se caută foarte mult şi sejururile la Roma, tocmai pentru că Paştele este sărbătorit în aceeaşi zi de catolici şi de ortodocşi, iar oamenii pot lua parte la slujba oficiată de Papa Benedict al XVI-lea la Vatican. În general, preţurile sejururilor se menţin la acelaşi nivel ca anul trecut“, ne-a spus Codruţa Bolta, agent de turism la „Paralela 45“. Costul unui sejur în Israel, care include şase nopţi de cazare la un hotel de patru stele este de 795 de euro de persoană, la care se adaugă 155 de euro, taxe de aeroport. În Italia însă, preţul pentru patru nopţi de cazare este de 380 de euro, plus taxe de aeroport, în valoare de 86 de euro. Sibienii care au ajuns deja în „Ţara Sfântă“ se declară extrem de încântaţi de frumuseţea zonei. „ Eu am vizitat multe oraşe de-a lungul timpului, însă excursia din Israel m-a impresionat cel mai mult. Pe lângă locurile sfinte, încărcate de semnificaţii religioase, hotelurile oferă condiţii deosebite, iar litoralul este splendid. Cred că fiecare turist are obligaţia să meargă, măcar o dată în viaţă, să viziteze Israelul“, ne-a spus Ioan Giurculete, în vârstă de 76 de ani.

Peste 6.000 de miei tăiați pe zi pentru sărbătoarea Paştelui

Cererea a scăzut cu 50%
Ofertele agenţiilor nu lipsesc însă nici pentru destinaţii precum Bulgaria, Grecia sau chiar Republica Dominicană. În aceste cazuri însă, cererea este extrem de scăzută, în ciuda faptului că preţurile se menţin la fel ca anul trecut sau sunt chiar mai mici, în unele cazuri. „ Cererea a scăzut cu aproximativ 50% faţă de anul trecut. Pe lângă criza economică, acest lucru este cauzat, probabil, şi de faptul că oamenii preferă să petreacă acasă, alături de familie, sărbătoarea Paştelui“, ne-a spus Laura Breabăn, agent de turism la Trans Europa.

Primul produs tradițional înregistrat după peste 500 de zile de ”secetă”

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite