Sibiu: Grad de ocupare mic şi preţuri mai mari de Paşte în Mărginimea Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunile sibiene îşi aşteaptă clienţii
Pensiunile sibiene îşi aşteaptă clienţii

Costul pentru un sejur de Paşte într-una din pensiunile din Mărginimea Sibiului pornesc de la 400 de lei de persoană pe noapte şi ajung până la 1.000 de lei. Pentru a atrage clienţii proprietarii pensiunilor turistice pregătesc ciorbă de miel, friptură de miel, cozonac, pască şi ouă roşii.

Meteahna românului de a îngrăşa „mielul” în ajun de Paşte nu are dezvăţ nici în această primăvară. Nici faptul că gradul de ocupare al pensiunilor din Mărginimea Sibiu pentru Sărbătorile de Paşte abia dacă se apropie în prezent, la 30 - 40 la sută, nu i-a speriat prea tare pe proprietari. Aceştia spun că în ultimele zile tot mai multă lumea sună pentru a îşi rezerva locuri într-una din locaţile ce împânzesc poalele munţilor Cindrelului. Conform celor de la Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Natural Sibiu, cine mai vrea să prindă un loc însă trebuie să se grăbească. „Eu cred că anul acesta se va ajunge la grad de ocupare sută la sută”, a explicat Dorin Beu, preşedintele acestei asociaţii. Cei mai mulţi turişti care aleg să-şi petreacă Paştele la Sibiu sunt din Bucureşti, Constanţa, Craiova şi Iaşi. În afara sărbătorilor o cameră dublă în Mărginimea Sibiului se închiriază cu 80 de lei pe zi de persoană, în vreme ce o cameră single costă 70 de lei iar o cameră triplă 100 de lei de pe zi. Preţul pachetului de Paşte include însă şi masa festivă.

Oferte speciale

Un sejur de trei nopţi cu demipensiune şi masă festivă porneşte de la 400 de lei de persoană şi ajunge până la 1000 de lei. Preţul include şi masa festivă, cu ciorbă şi friptură de miel, cozonaci, pască şi produse de casă. „Ca să vă spun sincer prin Răşinari preţurile oscilează puţin pentru că toţi suntem oameni şi ne înţelegem. Este criză pentru toată lumea, mai putem negocia. Important este să fie oameni de omenie, serioşi, hotărâţi şi să ne înţelegem bine. Scopul nostru este să se întoarcă la noi şi să-şi amintească cu plăcere”, spune proprietara unei pensiuni din Răşinari. Pentru a atrage şi mai mult turiştii, unele pensiuni oferă plimbări cu trăsura, au amenajat saună sau jacuzzi. Unii proprietari de pensiuni sunt dispuşi chiar să-şi ghideze clienţii în mici drumeţii pe munte. Cele mai atractive sate din jurul Sibiului sunt Gura Rîului, Orlat, Răşinari şi Cisnădioara.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite