Sibiu: Chioşcurile mistuite în incendiul din târgul Obor aveau acoperişuri inflamabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar scrum a rămas din marfa de la Obor (foto: Ana Poenariu)
Doar scrum a rămas din marfa de la Obor (foto: Ana Poenariu)

Ancheta Primăriei a anunţat oficial că incendiul de luna trecută s-a întins din cauza acoperişurilor chioşcurilor. Municipalitatea va reconfigura întreaga zonă comercială din târg.

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Milionarul Vonica din top 500 Forbes a dat cu un Porsche Cayenne peste un bărbat

Claviatură de pian pe trecerile de pietoni din oraş

Normă impusă de şefi la IPJ: Poliţiştii trebuie să acorde cel puţin 10 amenzi pe zi

Administraţia locală a primit primele date oficiale în urma anchetei demarată după incendiul care au luat foc în dimineaţa zilei de 14 martie şi în urma căruia un număr de 56 de chioşcuri s-au făcut scrum din cauza unui scurtcircuit la un reşou. Astfel după primele concluzii primăria a anunţat oficial că incendiul a pornit de la cauza stabilită iniţial. „S-a constat în urma anchetei că este vorba de o neglijenţă a comerciantului care a folosit acea sursă electrică” a punctat primarul Klaus Iohannis.



Acoperite cu material inflamabil
Propagarea cu rapiditate a incendiului care a făcut o pagubă de aproape 450.000 de lei în buzunarul municipalităţii sibiene s-a petrecut şi din alte cauze. Primăria a descoperit că acoperişurile chioşcurilor sunt „vinovate” de creşterea intensităţii incendiului. „S-a descoperit că plasticul din care sunt confecţionate acele acoperişuri conţineau şi un material care este foarte inflamabil. Urmează ca viitoarele unităţi să nu mai aibă acoperişuri cu astfel de material” a punctat primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Municipalitatea le-a recomandat de asemenea comercianţilor să îşi recupereze în justiţie paguba de peste 1.000.000 de lei adică exact contravaloarea produselor mistuite de flăcări.

Scrum pentru comercianţii din Piaţa Obor


Primul transsexual din România vrea să redevină bărbat după 15 ani de la prima operaţie
Parc comercial reconfigurat
Întreaga zonă afectată de incendiul de luna trecută va fi refăcută din temelie de municipalitate. Primăria se gândeşte la un plan care să permită pe viitor şi accesul mai uşor al pompierilor în locaţia din târgul Obor. „Se reface planul pentru toată zona. Vor fi făcute chioşcuri în aşa fel încât oamenilor să le poată fi asigurată marfa la firmele de profil” a mai explicat edilul Iohannis.

Scrum pentru comercianţii din Piaţa Obor
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite