Sibiu: Claviatură de pian pe trecerile de pietoni din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibiul se alătură şi el modalităţilor şi evenimentelor prin care în acest an 2010 în care se celebrează împlinirea a 200 de ani de la naşterea compozitorului şi pianistului Fryderyk Chopin.

Mai exact la iniţiativa Institutului Polonez din Bucureşti, care coordonează acţiunile legate de Anul Chopin în România, Primăria Sibiu a pus în practică proiectul “Claviatura pe trecerea de pietoni”, care constă în realizarea câtorva treceri pietonale asemănătoare unei claviaturi de pian. „Ideea acestui proiect  creeat pentru Primăria Generală a Varşoviei aparţine artistelor poloneze Helena Czernek şi Klara Jankiewicz” a explicat azi dimineaţă primarul Klaus Iohannis.

Cinci treceri funcţionale
În Sibiu au fost marcate până în prezent cinci treceri de pietoni pe Bulevardul Vasile Milea - în dreptul Băncii Carpatica, trecerea pietonală de pe strada Andrei Şaguna din dreptul Colegiului Octavian Goga, cea de pe Bulevardul Victoriei colţ cu strada Banatului, trecerea pietonală situată la intersecţia Bulevardului Vasile Milea cu Semaforului şi cea de la intersecţia Bulevardului Vasile Milea cu Piaţa Unirii. Municipalitatea a anunţat că pe lângă acestea, vor mai fi marcate tot sub forma unei claviaturi de pian şi trecerile pietonale de pe Bulevardul Coposu. „Este vorba de trecerile de la Sala Thalia şi de cea cea de la Teatru Radu Stanca, dar ele vor fi marcate doar după finalizarea lucrărilor de refacere a carosabilului afectat” a mai spus Iohannis.Cu această ocazie primăria a reluat oficial şi activitatea de refacere a marcajelor rutiere în tot oraşul. Prioritare sunt bulevardele, drumurile naţionale de pe raza municipiului şi trecerile de pietoni din apropierea şcolilor.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite