Cazul jandarmului ucis la Sibiu, unic în istoria Jandarmeriei Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plutonierul Andrei Marius Paliuc a fost ucis în timpul serviciului, cu cinci lovituri de cuțit în zona pieptului.Autoritățile spun că nu s-au mai confruntat până acum cu un astfel de caz.

Cazul lui Andrei Marius Paliuc, jandarmul ucis miercuri dimineața la Sibiu, în timpul serviciului, este unic în istoria Jandarmeriei Române.

”Este prima dată când se întâmplă așa ceva în istoria Jandarmeriei Române, ca un militar aflat în misiune pe timp de pace să fie omorât”, spune locotenentul Florin Hulea, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Victima unei răzbunări

Surse judiciare au confirmat pentru Adevărul că prima ipoteză de lucru în acest moment este că Marius Adrian Paliuc ar fi fost victima unei răzbunări.

Jandarmul nu a folosit însă armamentul din dotare pentru a se apăra de agresor, arma și cartușele fiind găsite asupra sa, neatinse.

Teoretic, în cazul în care a fost luat prin surprindere, ar fi putut să le folosească fără să-și someze în prealabil agresorul.

”În astfel de situații procedura, conform legii uzului de armă, este aceea că orice persoană care atacă un militar aflat în serviciul de pază și protecție va fi avertizată inițial, ulterior somată după reglementările în vigoare, și se poate folosi orice mijloc din dotare împotriva acestei persoane pentru a fi imobilizată. În situația în care un jandarm aflat în misiunea de pază și protecție instituțională este luat prin surprindere, acesta nu este obligat să mai execute aceste somații regulamentare”, explică Alexandru Costea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Psihologii spun că faptul că jandarmul și-ar fi cunoscut agresorul, fiind vorba de o răzbunare, dar și siguranța dată de calitatea pe care o avea ar putea fi motive pentru posibila lipsă de reacție.

”În caz de răzbunare există probabil persoane pe care jandarmul le-a cunoscut, având o discuție cu ei nu s-a gândit că s-ar putea ajunge la asta. A fost angrenat probabil într-o discuție aprinsă și care să fi degenerat extrem de rapid în atac. În plus faptul că te afli într-un astfel de serviciu dă un fel de liniște – eu sunt persoana care apără, în general infractorilor le e frică”, explică psihologul Lucian Drăgoi.

Marius Pavliuc a fost găsit fără viață de un trecător marți dimineața, în fața Consulatului German de la Sibiu, iar acesta a alertat autoritățile. CITIȚI AICI MAI MULTE DESPRE CAZ, GALERIE FOTO DE LA LOCUL CRIMEI

Principala ipoteză luată în calcul în cazul jandarmului ucis la Sibiu este că acesta ar fi fost victima unei răzbunări. CITIȚI MAI MULTE AICI

Vecinii bărbatului, sub ochii cărora a crescut, sunt șocați și nu-și explică ce s-a întâmplat. CITIȚI MAI MULTE AICI

După incident, miercuri, la Sibiu a venit general maiorul Ion Gavrilă, șeful Jandarmeriei Române, care a declarat că este normal ca janadrmul ucis să fi păzit singur o misiune consulară. CITIȚI MAI MULTE AICI

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite