Șoc printre vecinii jandarmului ucis la Sibiu ”E prietenul meu, stăm pe scară aici împreună”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea lui Andrei Marius Paliuc, jandarmul ucis miercuri dimineața în fața Consulatului German din Sibiu, a reprezentat un adevărat șoc pentru vecinii bărbatului. Acesta locuia cu mama sa, iar oamenii din bloc, sub ochii cărora a crescut, vorbesc despre el cu respect, cu drag și cu lacrimi în ochi.

Strânși în jurul mesei din spatele blocului, oamenii spun că nu le vine să creadă că tânărul mereu gata să dea o mână de ajutor, cu o vorbă bună pentru fiecare și cu zâmbetul pe buze, nu mai este acum printre noi.

Liță Luca are ochii umezi, pentru că Marius era înainte de toate prietenul lui.

”E prietenul meu, stăm pe scară aici împreună. Era un băiat foarte cuminte, foarte săritor, de Paști eu cu el am văruit toți pomii ăștia cu var, am greblat să fie curat, eu cu el am făcut tot. Alaltăieri am vorbit cu el, era foarte vorbăreț, de ajutor.

Nu l-am știut să se certe cu cineva, era numai pentru ajutor, toată lumea care a apelat la el cu ceva a sărit la ajutor”, povestește bărbatul.

Jandarmul locuia cu mama sa, are o soră stabilită în Spania și o soră și un frate în Sibiu. A crescut sub ochii vecinilor, s-a jucat cu copiii lor, iar acum nu le vine să creadă că îl vor conduce pe ultimul drum.

”Nu se certa cu nimeni, nu avea probleme, îl știu de mult, a fost coleg cu copiii noștri, erau prieteni. Era un băiat muncitor, de ajutor, nu a avut probleme cu nimeni niciodată”, spune Viorel Toader, un alt vecin.

Oamenii sunt însă revoltați și pe sistem, și cred că, dacă plutonierul nu era singur în post, ar fi avut parte poate o altă soartă.

”E foarte periculoasă meseria asta, trebuiau 2, nu unul, mai ales noaptea. Reduc din jandarmi în loc să întărească paza, lasă un singur om noaptea, vin și-l omoară”, mai spune Liță Luca.

Jandarmul de 35 de ani a fost găsit marți dimineața de un trecător, în fața Consulatului German din Sibiu, înjunghiat în zona pieptului. Anchetatorii fac acum cercetări, pentru a stabili motivul crimei și pentru a-i identifica pe autori. CITIȚI AICI MAI MULTE DESPRE CAZ, GALERIE FOTO DE LA LOCUL CRIMEI

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite