UPDATE Un jandarm a fost ucis la consulatul Germaniei. Subofiţerul a fost înjunghiat în piept FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm a fost găsit mort în timp se afla în post, păzind consulatul Germaniei. Medicii au confirmat decesul.Primele cercetări arată că jandarmul a fost înjunghiat. Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz.

UPDATE 11.00 Potrivit anchetatorilor este exclusă ipoteza unui jaf ca mobil al crimei. În interiorul Consulatului German din Sibiu nu au fost găsite nicun fel de urme de răvăşire sau pătrundere prin efracţie. Plutonierul  Marius Baliuc, in varsta de 35 de ani, asigura paza consulatului din 2007 şi este angajat al Jandarmeriei Române din 2005.

Ora 10.10 Anchetatorii spun că este prematur să vorbească despre un cerc de suspecţi. Potrivit acestora, jandarmul a fost găsit în jurul orei 6.30, de către un trecător, în afara cabinei în care asigura paza consulatului. "Jandarmul aflat în post de pază a fost găsit cu mai multe leziuni traumatice, respectiv plăgi înjunghiate pectorale. Se pare că este vorba de o infracţiune de omor. Continuăm cercetările în acest caz", a spus Ioan Boţoc, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. Trupul celui ucis a fost transportat la "Medicina Legala", pentru autopsie.


image

Ora 09.49 Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ovidiu Luca, spune că echipajul medical ajuns la Consulatul German, unde un jandarm a fost găsit mort, având două plăgi înjunghiate, nu a observat la faţa locului nicio armă albă, el apreciind că varianta sinuciderii este aproape exclusă, notează Mediafax.

UPDATE 9.20 Anchetatorii au confirmat oficial că este vorba despre o crimă. "În cauză se fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs moartea şi pentru identificarea autorului", spune Adriana Şandru prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. La faţa locului continuă cercetările criminalistice şi cadavrul jandarmului nu a fost ridicat.

Ora 8.45 Jandarmul a murit din cauza unor răni provocate cu un cuţit. Conform directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, medicul Ovidiu Luca, serviciul de urgenţă a fost sesizat la ora 6.30. Ajunşi la faţa locului, medicii din echipajul de salvare au constatat că jandarmul este înjunghiat în piept.

Acesta avea două răni în partea dreaptă a pieptului, răni care i-au provocat moartea, a declarat medicul Ovidiu Luca. Corespondentul adevarul.ro aflat la faţa locului a mai comunicat că nu sunt urme de sânge pe trotuar, lângă punctul de pază şi nu se pot observa, din exterior, astfel de urme în postul de pază. Trupul jandarmului a fost mutat şi continuă cercetările la faţa locului. Până acum nu s-a observat ridicarea vreunun obiect care poate să fie arma crimei. 

Ora 08.30 Corespondentul adevarul.ro aflat la faţa locului a comunicat că se fac cercetări criminalistice în zona Consulatului Germaniei. Clădirea este situată în zona centrală a oraşului. Postul de pază din faţa acestui imobil este prevăzut cu un chioşc în care face serviciul în punct fix un singur jandarm. Nu se pot observa urme care să indice o agresiune din exterior. Nici sediul consulatului nu pare a avea urme de efracţie. "Poliţia a încercuit zona cu bandă specială şi nu permite accesul numănui. Se fac cercetări criminalistice. Momentan anchetatorii nu au transmis nicio informaţie", a spus corespondentul Adevarul in Sibiu.

Jandarmul era în perfectă stare de sănătate, deci decesul nu ar fi putut fi cauzat de probleme medicale. Bărbatul, în vârstă de 40-45 de ani, se afla la lucru în exteriorul clădirii consulatului. Acesta își începuse tura la ora 22.00 și urma să plece acasă la ora 07.00.

O femeie a descoperit cadavrul bărbatului, care era subofițer în jandarmerie.

Vom reveni cu detalii

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite