Audrius Prakuraitis, lituanianul din baschetul sibian: „În Sibiu toată lumea este alături de CSU”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul antrenor al echipei de baschet CSU Sibiu a ajuns să antreneze mai mult dintr-o întâmplare. Şi nu face diferenţe între SUA, Lituania sau România, ţări pe unde a umblat în cariera lui de sportiv.

CITEŞTE ŞI:

Harrison şi Masiulis prezentaţi oficial la CSU Sibiu (FOTO)

CSU Sibiu a început pregătirea pentru noul sezon (FOTO)

Calotă, Ban, Haiduc şi Dohi continuă la CSU Sibiu

Profil:
Născut: 15 martie 1965
Studii: Academia de Educaţie Fizică şi Sport din Lituania
Familie: căsătorit, doi copii

Audrius Prakuraitis a ajuns la Sibiu în urmă cu mai bine de o lună. A preluat banca tehnică a echipei de baschet CSU Sibiu, cea mai iubită echipă din oraş. A luat locul pe bancă după alţi doi antrenori foarte apreciaţi şi iubiţi de fani la Sibiu: neamţul Peter Schomers şi americanul Darnell Clavon. De fapt, apropierea publicului şi atmosfera din jurul echipei a contat enorm în decizia lui Audrius Prakuraitis. „Am ales Sibiul pentru că ştiu cât de aprociat este acest sport aici. Ţin minte că în sezonul 2008 – 2009 am urmărit play-off-ul cu echipa din Ploieşti şi am fost impresionat de numărul de fani alături de echipă. Altfel, nici nu văd rostul, pentru ce să mai faci atâta efort decaă nu vine nimeni în sală să te vadă. Îmi amintesc că aşa era în Belgia sau în Olanda, câţiva oameni în ditamai sala”, spune Audrius Prakuraitis.

image

Antrenor după accidentare

Audrius Prakuraitis nu a visat niciodată să devină antrenor profesionist de baschet însă problemele de sănătate l-au făcut să pornească pe acest drum. O accidentare serioasă l-a făcut să renunţe la viaţa de sportiv şi să se apuce de antrenorat. “De unde vin eu toată lumea este aproape de baschet, toată lumea îl joacă şi toată lumea îl înţelege. Sincer să fiu, niciodată nu am fost interesat de antrenorat  însă am avut o accidentare destul de serioasă, din care nu mi-am revenit prea uşor, şi a trebuit să iau în considerare această variantă. Am început cu echipa de juniori şi am fost plăcut suprins de rezultate, am reuşit să terminăm pe locul 3 în campionat în chiar primul sezon. Pot să spun că treptat a început să îmi placă această meserie”, povesteşte Audrius Prakuraitis.

CSU Sibiu l-a pus antrenor pe Audrius Prakuraitis

Din SUA în România

Audrius Prakuraitis a ajuns în România acum doi ani, la Rapid Bucureşti. După ce, vreme de vreo câţiva ani a lucrat ca scouter, căutând tineri talentaţi prin toată lumea. „În anul 2006 eram antrenor secund la echipa naţională de juniori şi am fost mutat de federaţi e ca scouter. Mă simţeam şi puţin obosit, aveam nevoie de o schimbare. Am călători mult în această perioadă prin Europa, prin Statele Unite ale Americii. A fost şi un bun prilej pentru mine să o las puţin mai moale, să mă relaxez, numai bine cât să pot reveni apoi în sport. În 2008 am primit o propunere de la Rapid. A fost totul foarte bine acolo însă după ce sponsorul a plecat şi echipa s-a cam destrămat. Când am venit în România nu m-am gândit că vin în Europa de Est sau că ar fi mai bine în altă parte. Toată lumea trebuie să muncească undeva, nu văd nimic în neregulă în a veni în România”, spune Audrius Prakuraitis despre cum a ajuns în ţara noastră.

image

Foarte încrezător în start

În debutul sezonului noul antrenor are mare încredere în echipa lui. “ Începutul este foarte dificil pentru că jucăm cu Mediaş şi Ploieşti. Cred însă că vom depăşi pe Gaz Metan în dubla confruntare”, a mai declarat Audrius Prakuraitis.
Întrebări şi răspunsuri:

Cât de mult au contat suporterii şi oamenii din jurul echipei atunci când aţi luat decizia să veniţi la Sibiu?
Foarte mult au contat atât fanii şi suporterii, dar şi persoanele din jurul echipei. Foarte mult a contat persoana lui Mircea Vulc, un om care înţelege la perfecţie fenomenul, sportul şi echipa. Este un foarte bun organizator.

Aţi mai antrenat alte echipe unde să primiţi aşa un suport?
Nu pot să zic că nu însă în România ceea ce are Sibiul se găseşte foarte greu. La Mureş spre exemplu nu am avut parte de aşa ceva.

Ce-i place:
M-am plimbat de câteva ori prin centrul istoric, pe Bulevardul Bălcescu, Sibiul este un oraş foarte frumos care m-a impresionat.

Ce nu-i place:
Nu pot să spun că nu am văzut lucuri rele dar mai greu mă mai poate surprinde ceva acum în România.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite