Sindicaliștii Electrolux, reprimiți în fabrică azi dimineață. Greva merge mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După ce ieri au înghețat de frig în poarta fabricii, muncitorii au fost reprimiți în fabrică azi dimineață
După ce ieri au înghețat de frig în poarta fabricii, muncitorii au fost reprimiți în fabrică azi dimineață

Conducerea Electrolux le-a permis muncitorilor accesul în incinta fabricii pentru discuțiile cu liderii sindicali. De la ora 7 dimineața, liderii sindicali le-au prezentat oferta expusă ieri de conducerea fabricii, două măriri salariale a câte 50 de lei în 2012. Greva merge mai departe.

Accesul muncitorilor în fabrică a fost permis pe durată limitată, între orele 7 și 9. Agenții de pază și securitate ai fabricii au avut ordin să evacueze, la ora 9, sala în care sindicaliștii s-au reunit pentru a discuta oferta de ieri a conducerii fabricii cu lideriii sindicali. „Am decis să ieșim noi la ora 9, să nu iasă scandal” a declarat liderul Sindicatului „Samus” Sorin Faur.

Citește și <<Electrolux Satu Mare și-a suspendat activitatea. Grevă în poarta fabricii la -15 grade>>

După ce marți, patronatul a acceptat să le ofere salariaților o mărire de salariu de 90 de lei de la 1 ianuarie, oferta de ieri, prezentată muncitorilor azi dimineață, a fost de două creșteri salariale a câte 50 de lei de la 1 ianuarie, respectiv 1 septembrie. „Am decis să continuăm greva” a declarat Sorin Faur.

Observator managerial la ședința sindicatelor

Ședința sindicală de azi dimineață s-a desfășurat în prezența unui observatory desemnat de conducerea fabricii să monitorizeze discuțiile dintre liderii sindicali și salariați. „Am fosta cuzați că manipulăm oamenii și că, de fapt, oamenii vor să oprească protestele. S-au convins la ședința de la 7 dimineața, când reprezentantul lor a fost huiduit” a declarat Faur.

Sindicaliștii așteaptă acum efectuarea controlului specialiștilor din Inspectoratul Teritorial de Muncă. Aceștia vor analiza dacă hotărârea de suspendare a activității în oplină grevă generală, adoptată ieri de condcerea fabricii, este legală.  

CITEȘTE ȘI

Grevă generală la Electrolux

Electrolux: Dorim să ajungem la o decizie favorabilă ambelor părți

VIDEO Greva de la Electrolux ia amploare. Peste 1000 de oameni au protestat în stradă

Concilierea a eșuat. Sindicaliștii de la Electrolux se pregătesc de grevă

Situație explozivă la Electrolux! 850 de oameni la un pas de grevă

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite