Claudiu Hauptmann, autorul Carnagiului din Banat, va ajunge în faţa judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase oameni şi-au pierdut viaţa în urma accidentului provocat de vitezomanul Claudiu Hauptmann
Şase oameni şi-au pierdut viaţa în urma accidentului provocat de vitezomanul Claudiu Hauptmann

Dosarul accidentului de la Birda a ajuns după şase luni pe masa procurorului. Tânărul care a trimis la moarte şase persoane are toate şansele să dea socoteală, în cel mai scurt timp, în faţa instanţei de judecată.

Reşiţeanul Claudiu Hauptmann va trebui să răspundă întrebărilor judecătorului cu privire la carnagiul care a avut loc la 7 iulie 2009, la Birda, pe drumul care leagă Timişoara de Reşiţa, când cursa sa nebună pe o ploaie torenţială a ucis şase oameni. După ce avocaţii au făcut timp mai bine de jumătate de an tot ce le-a stat în putinţă pentru a amâna trimiterea tânărului în judecată, acum procurorul de caz lasă să se înţeleagă că, în maximum o săptămână, acesta va putea fi prezentat instanţei.

„Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Deta. Am primit, însă, o cerere de amânare din partea avocatului domnului Hauptmann. După 15 martie putem finaliza rechizitoriul. Într-o săptămână, cred că dosarul va putea ajunge în instanţă”, a precizat Jean Moraru, procurorul de caz.

Vină împărţită

Avocaţii lui Claudiu Hauptmann încearcă să dovedească o culpă comună în producerea accidentului. În acest sens, avocatul Adrian Fanu-Moca susţine că importantă este şi expertizarea celuilalt autoturism implicat în accident şi comportamentul şoferului. "Expertiza care s-a depus la dosar este unilaterală, pentru că ea analizează numai comportamentul rutier al lui Claudiu, ori acest lucru nu este firesc. Noi am solicitat o contraexpertiză, care să ia în calcul şi celălalt autoturism implicat în accident", spune avocatul.

"Hauptmann e un derbedeu!"

„Cum să dea vina pe celălalt şofer? Sunt martori oculari care declară că au fost depăşiţi de acest derbedeu. De unde atâta tupeu?”, a declarat tatăl Deliei Roşian, îndurerat de pierderea fiicei sale. "Oricum, numai Dumnezeu poate face dreptate în acest caz", subliniază tatăl majoretei, care şi-a pierdut viaţa în accidentul care a avut loc la Birda, anul trecut.

În replică, tatăl lui Claudiu, Doru Hauptmann precizează că a încercat să ia legătura cu toate familiile victimelor din accident şi s-a oferit să le ajute, însă fără rezultat. Acesta admite până şi vinovăţia fiului său. "Am încredere în instanţă. Dacă va hotărâ că fiul meu este vinovat, va face închisoare", subiliniază Doru Hauptmann.

Citeşte şi:

Bărbaţii Hauptmann au fentat moartea pe şosea

Vitezomanul Hauptmann face sport de recuperare medicală

Avocaţii lui Hauptmann, vitezomanul care a provocat Carnagiul din Banat, cer o nouă expertiză

Timişoara: EXCLUSIV Şoferul vitezoman care a provocat carnagiul din Banat a aflat ce a făcut şi a intrat în depresie

Timişoara: Şoferul vinovat de carnagiul din Banat era vitezoman şi începător (GALERIE FOTO)

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite