Frunzăverde condamnă „statul polițienesc” al lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a confirmat faptul că va candida la alegerile locale pe lista Partidului Național Liberal. Acesta a precizat că marea sa nemulțumire pleacă de la haosul administrativ, vrajba politică și statul polițienesc care guvernează România la ora actuală.

„Ne e frică să vorbim la telefon și ne punem problema dacă nu cumva ambiental suntem ascultați. Nu cred însă că tot ceea ce v-am spus mai poate fi abordat și rezolvat din interiorul PDL, din nefericire”, a spus liderul politic, care a decalarat că a trecut prin mai multe întâmplări care au demonstrat că telefoanele i-ar fi ascultate. „Sunt anumite lucruri care mi s-au întâmplat mie, personal, și pe care le voi prezenta cu altă ocazie. În ce privește statul polițienesc, sunt multe de spus, nu se poate expedia acest lucru printr-un singur răspuns.

CITEŞTE ŞI: Descindere în masă din PD-L. Alături de Sorin Frunzăverde, trece la PNL toată filiala județeană

Frunzăverde: "Opţiunea pe care eu şi unii dintre colegii mei o avem pentru dezvoltarea României diferă fundamental de opţiunea conducerii PDL"

Nu credeam la mijlocul anilor 90, atunci când m-am apucat să fac politică, că vom ajunge într-o asemenea situație în România”, a spus Frunzăverde. Fostul lider democrat spune că intența sa nu este să destabilizeze actuala guvernare. „Pentru mine nu este o preocupare să destructurez PDL, dar, efectiv, din punctul de vedere al principiilor mele, pe care le-am enumerat, și ale lor nu mai există concordanțe”, spune președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Acesta a făcut și un comentariu referitor la alianța PNL cu PSD, după ce a declarat în exclusivitate pentru reporterii „Adevărul” Reșița că ceea ce se întâmplă pe scena politică acum este „începutul construcției moderne de dreapta”.

CITEŞTE ŞI: LIVETEXT Emil Boc se apără în fața atacurilor lui Frunzăverde

Frunzăverde: "Trec într-un partid de drepta. PNL e un partid de dreapta". La PDL, şedinţă de urgenţă


  „Partidul Social Democrat nu va contribui la această mișcare de dreapta, USL e o alianță conjuncturală. Când am spus contrucție de dreapta m-am referit la PNL”, a adăugat acesta, care crede, totuşi, că o alianţă poate dura chiar şi opt ani. 

Cine îl urmează și cine nu îl urmează pe Frunzăverde
Din primele informații, cei trei parlamentari de Caraș-Severin, îl vor urma pe Frunzăverde. Aceeași decizie au luat-o și cei mai mulți dintre primarii localităților din Caraș-Severin, 42 la număr. „Vineri, vom avea o ședință în cadrul căreia vom discuta acest lucru, dar în principiu îl vom urma pe domnul Frunzăverde”, a spus Ion Poplicean, actual primar PDL al comunei Sasca Montană. Suspiciuni în ce privește trecerea la PNL, ar fi în ce îl privește pe primarul orașului Băile Herculane, Nicușor Vasilescu, un apropiat al fostului ministru al turismului, Elena Udrea. Ministerul a băgat 12 milioane de euro în stațiunea de pe Cerna pentru construirea unui Aquaparc la standarde europene. Licitația pentru proiect a fost deja organizată, iar în această perioadă urmează să înceapă lucrările.

CITEŞTE ŞI: Vasile Blaga îi aminteşte de datorie lui Frunzăverde: "Să nu uite că are şi el obligaţii faţă de partid"

Cine este Sorin Frunzăverde

Cariera profesională şi-a început-o la Combinatul Siderurgic Reşiţa unde, în perioada 1985-1991, a fost pe rând şef de atelier, şef de secţie şi şef serviciu. Din 1991 şi până în 1996 a ocupat funcţiile de preşedinte şi director general al Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin. În perioada 1992-1996 a fost consilier judeţean şi secretar al Comisiei Buget-Finanţe. Timp de un an, în intervalul 1996-1997, a fost preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, funcţie în care revine din iunie 2004, până în octombrie 2006. La alegerile locale de la 1 iunie 2008, a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş Severin, obţinând 43,8% din voturile valabile.

Sorin Frunzăverde este preşedintele filialei Caraş Severin a Partidului Democrat încă de la înfiinţare. Vicepreşedinte al PDL (2000-2011). La Convenţia Naţională a PDL desfăşurată în perioada 14-15 mai 2011, a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului, obţinând 1143 de voturi.

În perioada decembrie 1997-februarie 1998 a fost numit ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a prelua, ulterior, portofoliul Ministerului Turismului (apr.-dec- 1998). Sorin Frunzăverde a mai deţinut calitatea de ministru al Apărării Naţionale în anul 2000, timp de nouă luni (mart.-dec.), în Guvernul Mugur Isărescu, precum şi în perioada octombrie 2006-aprilie 2007, în Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu.

Între anii 1998-2000 a condus Autoritatea Naţională pentru Turism.

Sorin Frunzăverde a fost deputat de Caraş Severin în legislara 2000-2004, timp în care a fost secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, membru al Comisiei de control a Serviciului de Informaţii Externe (S.I.E), vicepreşedinte al Grupului Parlamentar de prietenie cu Finlanda şi secretar al Grupului Parlamentar de prietenie cu Croaţia. A demisionat din Parlamentul României la 28 iunie 2004.
 










Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite