LIVETEXT Emil Boc se apără în fața atacurilor lui Frunzăverde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PDL, Emil Boc, a susținut o conferință de presă, în urma atacurilor lansate de Sorin Frunzăverde.Boc a explica că țara noastră se află pe linia statului de drept, adică „folosește toate mijloacele autorizate de justiție pentru a se apăra de infractori“, ceea ce nu înseamnă „stat polițienesc“, și l-a acuzat, la rândul său, pe Frunzăverde de violarea codului democrat-liberal nescris.

Fostul lider PDL Sorin Frunzăverde a declarat, miercuri, că România este „un stat polițienesc", în care îți pui problema dacă nu ai telefonul ascultat sau chiar dacă nu există înregistrări ambientale, precizând că nu se referă la înregistrările făcute de presă.

Urmăriți mai jos declarațiile președintelui PDL Emil Boc:- USL afirmă și strigă în fiecare zi în gura mare că este împotriva traseismului politic. USL vrea să modifice Constituția pentru a amenda traseismul politic, însă la primul beneficiu al traseismului politic, se comportă laș. Aceasta este revoluția a bunului simț a Partidului Național Liberal.

Despre USL:

- USL afirmă și strigă în fiecare zi în gura mare că este împotriva traseismului politic. USL vrea să modifice constituția pentru a amenda traseismul politic, însă la primul beneficiu se comportă laș. Aceasta este revoluție a bunului simț. USL după ce a acuzat traseismul, sacrifică orice principiu pentru un pumn de voturi.

Despre Frunzăverde:

- Frunzăverde a abandonat și a trădat două crezuri ale PDL. Primul este înscris în imnul partidului, care spune că „vântul bate, apa trece,pietrele rămân“. Au fost momente grele, când au dispărut lideri importanți, precum Duvăz, Sasu, Duțu și am rezistat. PDL a câștigat toate alegerile, iar istoria se repetă.

- În 2003, președintele CJ Caraș-Severin pleca cu 20 de primari la PSD. Ați mai auzit de Ilie Mustăcilă? PDL a câștigat, însă, alegerile și a reușit să reformeze statul român. Dacă e trădat crezul, penalizarea este uitarea în istorie.

- Al doilea crez este „casa părintească nu se vinde niciodată". Un pedelist adevărat nu își vinde sufletul.

- Nu știu despre ce dreaptă vorbește Frunzăverde, pentru că PNL s-a predat cu arme și bagaje PSD. Nu știu ce proiect de dreapta a fost susținut de liberali. PDL e singur. PDL e singurul care se confirmă că este și rămâne singura forță autentică de centru dreapta din România.

- Am greșit atunci când am acceptat să facă parte Frunzăverde din conducerea PDL. El reclamă două probleme: descentralizarea și statul polițirnesc. Pentru prima oară s-a realizat o descentralizare în medicină și în învățământ.

- Pentru prima oară în acești ani, poliția locală răspunde în fața autorităților locale și nu de autoritățile centrale. Ei depind de deciziile Consiliilor Județene.

- Frunzăverde a fost unul dintre adversarii majori din proiectul de reorganizare a țării, deși aceasta ar fi fost o șansă a descentralizării. El nu l-a susținut, deși rămâne în continuare un proiect al PDL, pentru că este șansa României de a aduce mai mulți bani în țara noastră.

- Rapoartele CE confirmă progresele României pe linia statului de drept. Acesta folosește toate mijloacele justiției pentru a se apăra de infracțiuni. Un astfel de stat nu este polițienesc. UE nu ar valida derapajele de la democrație. Este,însă, pentru prima dată, în ultimii douăzeci de ani, când Justiția își face datoria indiferent de factorul politic.

- PDL rămâne unit și va continua proiectele și după alegerile 2012. Am avut forța, alături de președintele României să ținem piept dificultăților economice pe care le-am avut în acești ani grei. Am ajuns să nu mai avem nevoie de măsuri de austeritate și putem consolida creșterea economică a României.

- PDL nu mai depinde de mult de o singură persoană, ci poate câștiga singur și unit alegerile.

- Am fost mandatat să conduc partidul în aceste alegeri și așa voi face. Avem o strategie coerentă în ceea ce privește alegerile de anul acesta, și pentru cele locale și cele generale.

Sorin Frunzăverde a lansat atacuri la adresa formațiunii democrat-liberale.

„Haosul politic și statul polițienesc sufocă economic România și că lucrurile nu mai pot fi rezolvate din interiorul PDL", a explicat Frunzăverde într-o conferință care a avut loc miercuri, după ce cu o zi în urmă lideri ai PNL au susținut că Sorin Frunzăverde se alătura taberei liberale și că va candida pe listele USL la alegerile din iunie.

Sorin Frunzăverde a declarat, marți, că se va alătura PNL pentru a începe construcția „dreptei moderne în România" și a precizat că alianța dintre social-democrați și liberali este una conjuncturală.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite