Căutările tinerilor soţi dispăruţi pe Ţarcu au fost stopate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Gruia au dispărut de mai bine de o săptămână
Soţii Gruia au dispărut de mai bine de o săptămână

Singurul indiciu găsit până acum de salvamontişti pe Munţii Ţarcu este o căciulă de culoare lila. După ce timp de opt zile, salvamontiştii i-au căutat fără încetare pe soţii Gruia, viscolul de astăzi spulberă visele familiei lui Ionuţ.

Miracolul de Crăciun se transformă în tragedie, la opt zile după ce soţii Gruia s-au rătăcit pe versant, în plin viscol. Salvamontiştii au găsit numai o căciulă până acum. „Căciula, de culoare lila, am predat-o autorităţilor, ca să îi ajute în finalizarea anchetei. Am găsit-o la două, trei sute de metri de Staţia Meteorologică Ţarcu”, a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin.


Proprietarul căciulii lila rămâne însă necunoscut. La acest sfârşit de săptămână, oamenii muntelui i-au luat alături de ei în căutări chiar şi pe criminalişti. Zăpada a fost viscolită atât de puternic, încât nici detectorul de metale nu a făcut faţă stratului gros de omăt. Singurele obiecte descoperite sunt două cutii de conserve goale, dar care nu sunt relevante pentru anchetă.


Familia lui Ionuţ încă speră


Primul Crăciun fără Ionuţ este sumbru pentru familia meteorologului răpit de munte. Tatălui Ianăş Gruia îi revin în permanenţă în minte ultimele clipe petrecute alături de Adriana, pe care a încercat din răsputeri să o convingă să rămână acasă. „Dacă ar fi rămas cu noi, ar fi stat amândoi la căldură acum”, a spus Ianăş Gruia. „Nu ne pierdem speranţa că ei sunt în viaţă, ascunşi într-o stână. Soţia mea se roagă, la altarul pe care l-a improvizat în casă, după ce Ionuţ şi Adriana au fost daţi dispăruţi”, a adăugat bătrânul, care se simte foarte slăbit în ultimele zile.
În semn de solidaritate, localnicii şi-au sacrificat şi ei Crăciunul şi s-au alăturat salvamontiştilor pentru căutări. De altfel, unul dintre locuitorii din Bucova este cel care a găsit şi căciula din munţi.


Vremea se înrăutăţeşte


Potrivit meteorologilor, de astăzi viscolul a lovit, din nou, muntele. Astfel că misiunea salvamontiştilor este posibil să se întrerupă, din nou, pentru câteva zile. La rândul lor, şi alpiniştii îşi fac griji în privinţa vremii. „Şi noi suntem pregătiţi să urcăm pe munte, dar, din păcate, mulţi dintre colegii noştri timişoreni pleacă peste graniţele ţării să îşi petreacă Anul Nou. Au mai rămas zece alpinişti disponibili, dar vremea se schimbă. Sunt slabe şanse ca soţii Gruia să mai fie în viaţă”, a declarat alpinistul Coco Galescu.

Au mai rămas zece alpinişti disponibili. Sunt slabe şanse ca soţii Gruia să mai fie în viaţă.
Coco Galescu, alpinist

CITEŞTE DRAMA SOŢILOR DISPĂRUŢI PE ŢARCU ŞI DETALII DESPRE CĂUTĂRI

Duminică, 20 dec 2009:
Un meteorolog şi soţia s-au rătăcit în Munţii Ţarcului

Meteorologi rătăciţi pe munte
Cei doi tineri daţi dispăruţi urmau să îşi petreacă sărbătorile la Centrul Meteo Ţarcu

Luni, 21 decembrie 2009:

Căutările celor doi tineri dispăruţi se fac în „Căldările Ţarcu“ (UPDATE)
Răpiţi de zăpadă

Miercuri, 22 decembrie 2009:
Cuplul dispărut pe Ţarcu este căutat cu detectorul de metale

Joi, 23 decembrie 2009:
EXCLUSIV: Ziua 6: prima urmă lăsată de rătăciţi, o căciulă

Vineri, 25 decembrie 2009:
Părinţii meteorologului dispărut se roagă mult de Crăciun, ca să îşi revadă fiul

Sâmbătă, 26 decembrie 2009:
Ziua 8: Criminaliştii au urcat pe Muntele Ţarcului, ca să caute cadavre

Duminică, 27 decembrie 2009:
Căutările tinerilor soţi dispăruţi pe Ţarcu au fost stopate


Luni, 28 decembrie 2009:
Erorile umane au redus şansa la viaţă a soţilor rătăciţi în munţi
Salvamontiştii, acuzaţi de lipsă de profesionalism în cazul tinerilor rătăciţi pe Ţarcu

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite