EXCLUSIV: Ziua 6: prima urmă lăsată de rătăciţi, o căciulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localnicii şi salvamontiştii au găsit o căciulă.
Localnicii şi salvamontiştii au găsit o căciulă.

Obiectul găsit astăzi de oamenii muntelui, va fi adus de pe versant, familiei lui Ionuţ, astfel încât aceasta să confirme sau să infirme că ar fi a soţiei acestuia. Căciula a fost  găsită de unul dintre localnicii din Borlova, care a aplecat cu salvamontiştii.

CTEŞTE ŞI:
Răpiţi de zăpadă: povestea soţilor Gruia

EXCLUSIV: Ziua 6: prima urmă lăsată de rătăciţi, o căciulă

Căutările celor doi tineri dispăruţi se fac în „Căldările Ţarcu“ (UPDATE)

Cuplul dispărut pe Ţarcu este căutat cu detectorul de metale

Cei doi tineri daţi dispăruţi urmau să îşi petreacă sărbătorile la Centrul Meteo Ţarcu

Un meteorolog şi soţia s-au rătăcit în Munţii Ţarcului



Dacă până acum, niciun membru al echipei de căutare nu a găsit vreun semn sau urmă lasată de soţii Gruia, astăzi unul dintre localnici a adus o căciulă, găsită la câteva sute de metri de Staţia Meteorologică Ţarcu, acolo unde Ionuţ Gruia urma să lucreze de sărbători. “Nu ştim dacă este a Adrianei. Când coboară de munte, salvamontiştii o vor duce familiei lui Ionuţ, ca să o identifice, iar apoi aceasta va ajunge în posesia poliţiei”, a adăugat Valentin Balaban.

Ajunul Crăciunului aduce primul semn

În cazul în care se dovedeşte că obiectul îi aparţine soţiei meteorologului, atunci salvamontiştii intensifică controalele din apropierea Staţiei Meteo. Mai mult decât atât, teoria că cei doi au căzut în căldările Ţarcului este eliminată. Într-un cuvânt, căciula găsită astăzi, ar putea fi speranţa de care să se agaţe familia şi prietenii soţilor Gruia, că ei s-au ferit de viscol şi s-au apropiat foarte mult de locul în care ar fi trebuit să ajungă. 

Misiune tot mai dificilă

Trei salvamontişti au urcat astăzi pe Munţii Ţarcului, alături de alţi zeci de localnici. “Noi am făcut periajul mare al zonei, acum am trecut la căutări punctuale. De aceea nu am mobilizat mai mulţi oameni”, spune Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont Caraş-Severin. Acesta a adăugat că, în paralel, salvamontiştii trebuie să îi păzească şi pe turiştii care au urcat în număr mare de sărbători atât pe Muntele Semenic, cât şi pe Muntele Mic. Astfel că, misiunea lor devine din ce în ce mai dificilă, în aceste momente.


Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite