DOSARUL CHIRIAȘII Proxeneţii care traficau eleve minore au câştigat timp în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cauza în care sunt implicaţi cinci proxeneţi şi două prostituate minore a fost amânată. Soţii Hadi, care au făcut din proxenetism o afacere de familie, au apărut astăzi în faţa magistraţilor orădeni, recunoscându-şi vinovăţia.

Laszlo Hadi, de 30 de ani, şi soţia sa Carmen, de 24 de ani, arestaţi pentru trafic de minore şi proxenetism, au apărut astăzi în faţa magistraţilor orădeni. Sala de judecată de la Tribunalul Bihor a fost plină de rude şi de prieteni ale persoanelor implicate în reţeaua deconspirată de poliţişti prin operaţiunea denumită „Chiriaşii”, fiindcă proxeneţii îşi foloseau prostituatele în apartamente închiriate, la adresele Lacul Roşu 17, Dacia 53, Liliacului 2, Camille Flammarion 17.

Prostituţie after school, pentru 500 de lei pe zi, în apartamente închiriate din Oradea

Anunţ la mica publicitate

Liceanul Nicolae Buie (17 ani), acuzat că ar fi ajutat la racolarea prostituatelor minore, s-a prezentat la proces alături de părinţi, solicitând amânarea cauzei. La proces au luat parte şi Cristina Szanti şi Ximena Zamfir, două dintre prostituate, considerate părţi vătămate în acest dosar. De pe banca inculpaţilor, Hadi nu a mai avut ocazia să vadă ce aveau acestea de declarat, fiindcă judecătorul a decis amânarea cauzei. Soţii Hadi  ofereau prostituate minore, prin anunţuri la mica publicitate, în apartamente închiriate.

Proxenetismul, afacere de subzistenţă, pentru o familie de orădeni

Laszlo Hadi este un fost pieţar care s-a reprofilat în DJ, iar soţia sa, Carmen, nu câştiga mai mult de 600 de lei pe lună. Împreună cu mama lui Laszlo Hadi, Ibolya, în vârstă de 50 de ani, şi sora acestuia, Cerasela Grosu, de 20 de ani, cei doi au pus pe picioare o adevărată afacere de familie, ajungând să câştige, potrivit anchetatorilor, sume importante de bani.

După ce i-au urmărit câteva luni, poliţiştii i-au prins în flagrant în luna ianuarie, într-un apartament de pe strada Flammarion, unde prestau două prostituate. În aceeaşi locuinţă, poliţiştii le-au găsit şi pe Carmen şi Cerasela, care supravegheau activitatea. În percheziţiile de la celelalte apartamente au fost descoperite zece telefoane mobile, folosite pentru programarea clienţilor. Pe cele zece numere de telefon folosite pentru clienţi, s-au primit de la activarea cartelelor pre-pay şi până la acţiunea poliţiştilor, peste 10.000 de apeluri.

Suspecţii obţineau între 400 şi 3.000 lei pe zi din exploatarea sexuală.
Alina Dinu, purtător de cuvânt IPJ Bihor

Şi-au recunoscut vinovăţia şi regretă

Monisa Petruţ, avocata familiei Hadi, a declarat astăzi că procesul a fost amânat, pentru data de 13 aprilie, fiindcă doi dintre inculpaţi au vrut să aibă avocaţi aleşi şi nu din instanţă, care au nevoie de timp pentru a studia toate aspectele dosarului. „Soţii Hadi şi-au recunoscut faptele şi le regretă. Au făcut ce-au făcut din cauza lipsurilor, de nevoie", a spus Monisa Petruţ.


Citește și

Proxeneţi care exploatau minore în vârstă de 15 ani, trimişi în judecată

Doi soţi orădeni au rămas fără apartamentul şi maşina de lux cumpărate din proxenetism


Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite