OPERAŢIUNEA CHIRIAŞII Proxeneţi care exploatau minore în vârstă de 15 ani, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În apartamentele închiriate lucrau şi prostituate minore
În apartamentele închiriate lucrau şi prostituate minore

Cinci orădeni, acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism, au fost trimişi în judecată şi, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ar putea sta între 7 şi 18 ani în puşcărie. Acesţia racolau minore pe care le exploatau sexual, cu clienţi găsiţi prin anunţuri la mica publicitate.

O grupare infracţională specializată în trafic de minori şi proxenetism a fost destructurată de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi trimisă în judecată de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea. La începutul lunii februarie, poliţiştii şi procurorii au definitivat cercetările şi au sesizat prin rechizitoriu instanţa de judecată, cu privire la activitatea grupării de crimă organizată, specializată în trafic de minori şi proxenetism.

Un an

"Gruparea era formată din cinci orădeni, respectiv H.L. de 30 de ani, H.C.M. de 24 de ani, H.I. de 50 de ani, G.S. de 20 de ani şi B.N. de 17 ani. Aceştia sunt acuzaţi că, la sfârşitul anului 2009, au iniţiat şi constituit un grup de crimă organizată în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism. În acest sens, aceştia au recrutat trei bihorence minore, două de 17 ani şi una de 15 şi, profitând de faptul că fetele aveau diverse dificultăţi materiale şi familiale, le-au exploatat prin practicarea prostituţiei pe o perioadă de aproximativ un an", a spus Alina Dinu, purtător de cuvant la Inspectoratul de Poliţie al Judetului (IPJ) Bihor.

Operaţiunea "Chiriaşii"

H.L. şi H.C.M., liderii grupării infracţionale, au închiriat patru apartamente în Oradea, în care au fost exploatate atât cele trei minore, cât şi alte tinere, contra unor sume de bani cuprinse între 50 şi 200 lei de persoană, în funcţie de „preferinţele" clienţilor. „Amatorii" erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri făcute la mica publicitate, prin care erau oferite 10 - 15 numere de telefon de contact. "În urma exploatării sexuale a tinerelor, suspecţii obţineau sume cuprinse între 400 şi 3.000 lei pe zi", a spus Alina Dinu.

Flagrant

Activitatea infracţională a fost întreruptă de catre poliţişti, la sfârşitul lunii ianuarie 2011, în urma prinderii în flagrant a membrilor grupării, într-unul dintre apartamentele închiriate, în care un client tocmai beneficia de servicii sexuale contra cost. Totodată, poliţiştii au descoperit în respectivele locaţii 10 telefoane mobile care erau puse la dispoziţia clienţilor pentru programări şi diverse obiecte sau accesorii pentru divertismentul erotic.

Trimişi în judecată

 

Cei doi lideri ai grupării infracţionale au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, fiind în prezent încarceraţi în Arestul IPJ Bihor. De asemenea, G.S. şi B.N. au fost reţinuţi în arest pentru o perioadă de 24 de ore, iar procurorii DIICOT au luat faţă de aceştia măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite