Proxenetismul, afacere de subzistenţă, pentru o familie de orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Hadi a fost trimisă în judecată pentru trafic de minore şi proxenetism. Alături de alte două persoane, familia Hadi oferea prostituate minore, prin anunţuri la mica publicitate, în apartamente închiriate. Laszlo Hadi lucra ca DJ la nunţi, iar soţia sa caştiga doar 600 de lei pe lună, avocata lor descriindu-i ca pe nişte oameni simpli, care au recurs la această "afacere", pentru a-şi asigura un trai decent.

Cinci orădeni, printre care şi Laszlo Hadi, de 30 de ani, soţia sa Carmen Hadi, de 24 de ani, şi mama sa Ibolya Hadi, de 50 de ani, acuzaţi de trafic de minori şi proxenetism, au fost trimişi în judecată şi, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ar putea sta între 7 şi 18 ani în puşcărie.
Acestia racolau minore pe care le exploatau sexual, cu clienţi găsiţi prin anunţuri la mica publicitate. În patru apartamente închiriate, cei cinci au dezvoltat o adevărată afacere, clienţii fiind acceptaţi pe bază de programare şi satisfăcuţi cu ajutorul a diverse obiecte sau accesorii profesioniste, pentru divertismentul erotic.


Până la 3.000 de lei pe zi


Prostituatele, două minore de 17 ani şi una de 15 ani, cu dificultăţi materiale şi familiale, au fost exploatate sexual timp de aproximativ un an, până la sfârşitul lunii ianuarie, când poliţiştii le-au prins în flagrant, într-unul dintre apartamentele închiriate, în care un client tocmai beneficia de servicii sexuale contra cost. Atât cele trei minore, cât şi alte tinere, ofereau servicii sexuale contra unor sume de bani cuprinse între 50 şi 200 lei de persoană, în funcţie de „preferinţele” clienţilor.


„Amatorii” erau racolaţi prin intermediul unor anunţuri făcute la mica publicitate, prin care erau oferite 10 – 15 numere de telefon de contact. „În urma exploatării sexuale a tinerelor, suspecţii obţineau sume cuprinse între 400 şi 3.000 lei pe zi”, a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor.


Trimişi în judecată


Cei doi soţi au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, fiind în prezent încarceraţi în arestul IPJ Bihor. Cerasela Grosu, de 20 de ani, şi Nicolae Buia, de 17 ani, au fost reţinuţi în arest pentru o perioadă de 24 de ore, dar procurorii DIICOT au luat faţă de aceştia doar măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile.

Acuzaţii şi-au recunoscut vina. Rămâne de văzut dacă soţii Hadi ştiau că fetele erau minore.
Petruţ Monisa, avocatul soţilor Hadi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite