Prostituţie after school, pentru 500 de lei pe zi, în apartamente închiriate din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Două eleve de etnie romă se prostituau după ce ieşeau de la şcoală, în apartamente închiriate de către o familie de proxeneţi. După ce „afacerea" a fost anihilată în urma unui flagrant, una dintre minore a renunţat la şcoală, iar cealaltă îşi continuă studiile la seral.

Potrivit lui Ruben Filimon, directorul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul", unde studiau cele două fete, acestea au fost racolate în zona gării, de către nişte indivizi periculoşi, pe vremea când minorele făceau naveta, pentru a veni la Oradea, la studii. „Ele au fost victime în toată povestea asta. Au fost racolate din gară. Sunt fete sărace, de etnie romă. În primii doi ani au stat la internat, apoi, în al treilea an, au făcut naveta. Ştiu că una dintre ele a fost sechestrată, de către un ţigan din Roşiori", a spus astăzi Ruben Filimon. Potrivit acestuia, cele două eleve, care la vremea aceea aveau 17 ani, provin din familii sărace, fără posibilăţi materiale. Pentru a le proteja identitatea, acesta a refuzat să spună dacă le-a fost scăzută sau nu nota la purtare. „Sunt şi aşa destul de bătute de soartă", a spus Ruben Filimon, precizând că una dintre ele a renunţat la studii, locuind cu viitorul soţ, iar cealaltă a fost transferată la seral.

Doi soţi orădeni au rămas fără apartamentul şi maşina de lux cumpărate din proxenetism

Flagrant în ianuarie

Alături de minorele de la CT Mihai Viteazul, în apartamentele închiriate la adresele Lacul Roşu 17, Dacia 53, Liliacului 2, Camille Flammarion 17, se mai prostitua o fată de 15 ani şi alte două tinere majore. Flagrantul a avut loc în luna ianuarie, proxeneţii fiind trimişi în judecată luna trecută. Proxeneţii, Hadi Laszlo (30 ani) şi soţia sa Carmen Hadi (24 ani) au fost arestaţi. Ceilalţi membri ai grupării acuzate de proxenetism şi trafic de minori, Hadi Ibolya (mama proxenetului), Cerasela Grosu (20 ani) şi Nicolae Buia (17 ani) au fost reţinuţi în arest 24 de ore, dar procurorii au luat faţă de aceştia doar măsura obligării de a nu părăsi localitatea 30 de zile. „În urma exploatării sexuale a tinerelor, suspecţii obţineau sume cuprinse între 400 şi 3.000 lei pe zi", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor. Minorele au scăpat fără să suporte consecinţe legale. Potrivit anchetatorilor,  adolesecentele se prostituau după ce ieşeau de la ore şi strângeau minimum 500 de lei pe zi.

„Şcoala şi părinţii au sesizat poliţia, fetele renunţând la prostituţie, în noiembrie", Ruben Filimon, director CT Mihai Viteazul

OPERAŢIUNEA CHIRIAŞII Proxeneţi care exploatau minore în vârstă de 15 ani, trimişi în judecată



Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite