Incendiul soldat cu moartea studentei care a salvat o necunoscută, clasat fără vinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au concluzionat că Sorina Ferari (21 de ani) s-a supus singură riscului de a muri în incendiul izbucnit în Pub 75

Anchetatorii au ajuns la aceeaşi concluzie ca şi în 2011, în cazul tragediei din Campusul Universitar „Tudor Vladimirescu". După încă un an de cercetări, poliţiştii au propus ca nimeni să nu fie tras la răspundere pentru moartea studentei Sorina Ferari. „În cauză era începută urmărirea penală pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Poliţiştii au propus clasare dosarului cu autor necunoscut şi urmează ca procurorul de caz să de a o soluţie", a precizat Irina Perjoiu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Ancheta focului din pub, reluată la Iaşi

Potrivit anchetatorilor, pe 20 ianuarie 2011, Alexandra Chelaru, chelneriţă în Pub 75, a observat în jurul orei 21.20 probleme la prize. Tânăra a sunat contabila localului, care i-a spus să închidă întrerupătoarele.Chelneriţa s-a dus până la portarul din căminul T17, din Campusul Tudor Vladimirescu, şi l-a rugat să cheme un electrician, iar când s-a întors a văzut că a izbucnit focul şi a sunat la 112.

Identificată după medalion

Anchetatorii susţin că fata a ieşit din local şi a cerut ajutorul trecătorilor pentru a stinge incendiul. Singura impresionată de rugăminţile tinerei a fost Sorina Ferari. Cele două au intrat în bar şi au mers în camera din spate, de unde Sorina Ferari a luat un stingător şi a intrat în bar. Câţiva martori au spart geamurile localului pentru a ieşi fumul. Acest lucru însă a amplificat incendiul, iar Sorina n-a reuşit să mai vadă ieşirea din cauza fumului. S-a intoxicat cu monoxid de carbon, iar pompierii care au stins focul au găsit-o la câţiva metri de stingător, în direcţia opusă uşii de acces. Alexandra Chelaru a reuşit să iasă din bar. Studenta-eroină a fost identificată după medalionul de la gât, în formă de delfin.

Iaşi: Tânăra care a murit carbonizată în incendiul din Campusul Tudor Vladimirescu şi-a dat viaţa pentru o necunoscută (UPDATE VIDEO)

Iaşi: Tânăra care a fost la un pas de moarte în barul distrus de incendiu din Tudor este în stare de şoc UPDATE

În luna iunie 2011, poliţiştii au concluzionat că Sorina Ferari şi Alexandra Chelaru, chelneriţa care a scăpat cu viaţă, şi-au asumat riscul de a fi afecate de incendiul pe care au încercat să-l stingă. Oamenii legii au făcut cercetări pentru distrugere şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi au propus ca nimeni să nu fie anchetat penal pentru izbucnirea focului.

Soluţia nu a fost însă confirmată de procurori, care au început urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi au dispus continuarea cercetărilor. Timp de un an, s-au făcut verificări în ceea ce priveşte instalaţia eletrică. Însă anchetatorii nu ar fi găsit modificări sau nereguli. De asemenea, au constatat că nu exista nicio obligaţie de verificare periodică a instalaţiei electrice din Pub 75. Procurorul care supraveghea ancheta s-a abţinut pentru că l-ar fi cunoscut pe patronul barului, iar cazul a ajuns la un alt magistrat. Acesta urmează să decidă dacă este de acord cu soluţia poliţiştilor.

"S-a constatat că tinerele au intervenit  pentru stingerea incendiului, nefiind instruite în acest sens şi după ce s-a sunat la 112"

Irina Perjoiu

prim-procuror adjunct  

Iaşi: VIDEO Un mort şi un rănit într-un incediu de proporţii la un club din Campusul Tudor Vladimirescu UPDATE

Iaşi: Ultimele clipe de viaţă ale studentei care şi-a dat viaţa pentru o necunoscută

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite