Ancheta focului din pub, reluată la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imediat după dezastru, trecătorii au aprins lumânări pentru studenta-eroină
Imediat după dezastru, trecătorii au aprins lumânări pentru studenta-eroină

Procurorii au dispus cercetări pentru ucidere din culpă în cazul incendiului în care şi-a pierdut viaţa o studentă

Magistraţii nu au fost de acord cu soluţia propusă în cazul incendiului din ianuarie în care şi-a pierdut viaţa studenta Sorina Ferari (21 de ani). Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au început urmărirea penală pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi au trimis dosarul poliţiştilor.

„S-a dispus continuarea cercetărilor pentru fapta de ucidere din culpă“, a declarat comisarul-şef Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipale. De asemenea, procurorii au cerut să se verifice dacă exista un proiect pentru instalaţia electrică din bar. Potrivit anchetatorilor, pe 20 ianuarie Alexandra Chelaru, chelneriţă în Pub 75, a observat în jurul orei 21.20 probleme la prize. Tânăra a sunat contabila localului, care i-a spus să închidă întrerupătoarele.

Chelneriţa s-a dus până la portarul din căminul T17, din Campusul Tudor Vladimirescu, şi l-a rugat să cheme un electrician, iar când s-a întors a văzut că a izbucnit focul şi a sunat la 112.

Iaşi: Fratele supravieţuitoarei din Pub 75 despre amenda aplicată patronului: „Fiecare plăteşte după fapte!“

S-a intoxicat cu monoxid de carbon

Anchetatorii susţin că fata a ieşit din local şi a cerut ajutorul trecătorilor pentru a stinge incendiul. Singura impresionată de rugăminţile tinerei a fost Sorina Ferari. Cele două au intrat în bar şi au mers în camera din spate, de unde Sorina Ferari a luat un stingător şi a intrat în bar. Câţiva martori au spart geamurile localului pentru a ieşi fumul. Acest lucru însă a amplificat incendiul, iar Sorina n-a reuşit să mai vadă ieşirea din cauza fumului. S-a intoxicat cu monoxid de carbon, iar pompierii care au stins focul au găsit-o la câţiva metri de stingător, în direcţia opusă uşii de acces. Alexandra Chelaru a reuşit să iasă din bar.

În luna iunie, poliţiştii au concluzionat că Sorina Ferari şi Alexandra Chelaru, chelneriţa care a scăpat cu viaţă, şi-au asumat riscul de a fi afecate de incendiul pe care au încercat să-l stingă. Oamenii legii au făcut cercetări pentru distrugere şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi au propus ca nimeni să nu fie anchetat penal pentru izbucnirea focului. Soluţia nu a fost însă confirmată de procurori.

Citeşte şi:

Iaşi: Amenzi usturătoare pentru patronul Pub 75. Ancheta a arătat că angajaţii barului munceau lângă o bombă cu ceas

Iaşi: Pompierii au terminat ancheta în cazul incediului în care a murit studenta-eroină. Vezi aici care sunt concluziile

Iaşi: Inspectorii de muncă fac verificări la barurile din Tudor după moartea studentei-eroine

Iaşi: Au înregistrat angajaţii după tragedia din bar

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite