În cea mai mare maternitate din Moldova se fură ca în codru. Spitalul este împânzit de anunţuri de avertizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anunţul de avertizare pus la vestiare
Anunţul de avertizare pus la vestiare

În Maternitatea „Cuza Vodă" mai multe paciente s-au plâns medicilor că le-au dispărut bani şi bunuri. Şi cadrele sanitare au fost prăduite chiar în vestiar, unde a fost lipit un anunţ în care li se sugerează să nu-şi lase obiecte de valoare.

Spitalul nu este nici pe departe unul dintre cele mai sigure locuri. Hoţii umblă nestingheriţi prin Maternitatea „Cuza Vodă", mai multe paciente plângându-se medicilor că le-au dispărut bani şi bunuri, în special telefoane.

Reprezentanţii spitalului susţin că le-au sfătuit pe femei să nu poarte bijuterii ostentative şi nici să nu aibă asupra lor sume mari de bani pentru că în rândul celor care sustrag bunuri se pot număra chiar pacientele care nasc, colege de-ale lor de salon.

Iaşi: Big Brother în Maternitatea „Cuza Vodă“ pentru gravidele „plimbăreţe“ şi tâlhari

Iaşi: Gravidele internate în maternitate sunt lăsate pradă hoţilor

„Aici avem paciente din toate categoriile sociale şi nu poţi să stai să păzeşti bunurile fiecăruia. Am avut cazuri când pacientele şi-au lăsat telefoanele sau tabletele pe un scaun pe hol şi s-au dus la magazin şi bineînţeles că obiectul i-a dispărut. Altele vin cu bijuterii sau bani foarte mulţi la ele. Trebuie înţeles că la maternitate nu vii să faci tranzacţii financiare", spune doctorul Anca Bivoleanu, purtătorul de cuvânt al Maternităţii „Cuza Vodă" din Iaşi.

Taxate cu 100 de lei în maternitate ca să poată naşte

Iaşi: Stoc de medicamente pe spinarea gravidelor

Victime ale hoţilor au fost chiar şi cadrele sanitare ale spitalului. Pentru a evita ca alţi colegi de-ai lor să fie prăduiţi, în apropierea vestiarului s-a lipit un anunţ în care li se recomandă să nu-şi lase bunuri de valoare în haine sau în dulap.

„Nu lăsaţi obiecte de valoare (bani, telefoane, acte) în vestiar. Spitalul nu este răspunzător în cazul dispariţiei acestora", se arată pe afiş.

Mai mult, anumite completări făcute cu pixul arată că furtul în maternitate este un fenomen.

Iaşi: VIDEO Neglijenţă la maternitate: Părinţii au aflat că au un băiat, deşi bebeluşul era fetiţă (UPDATE)

AUDIO Ghidul şpăgii în maternitate

„Nu mai lăsaţi nimic în vestiar! Epidemie de furt! Aşteptăm cu interes eradicarea acestei epidemii!", sunt „ajustările" făcute cu pixul.

Reprezentanţii spitalului recunosc că medicii trebuie să fie ei prudenţi cu bunurile pe care le au.

VIDEO Fabrică de avorturi ilegale din centrul Iaşiului. Pentru 1000 de euro ar fi întrerupt o sarcină de patru luni şi jumătate

Cât dai şpagă ca să ajungi asistentă la Boli Infecţioase în Iaşi. Vezi cum negociezi o angajare VIDEO

„Acolo unde s-a lipit afişul este vestiarul studenţilor şi al asistentelor medicale, al celor care mai vin la noi la practică de la Liceul Sanitar. Este bine şi în cazul lor să nu-şi lase telefoanele în geci pentru că se pot fura", mai spune doctorul Anca Bivoleanu.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite