Iaşi: Stoc de medicamente pe spinarea gravidelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia susţine că a cheltuit sute de lei pentru seringi, anestezice, glucoză sau ser, dar că doctorii „le-au confiscat“ pentru alte urgenţe.

O pacientă internată la Maternitatea „Cuza Vodă“ din Iaşi susţine că medicii spitalului şi-au făcut un mic stoc de medicamente şi instrumentar pe spatele ei. Ieşeanca, care a născut pe 2 iunie, spune că a fost nevoită să scoată bani grei din buzunar.


„Pentru sala de operaţie a trebuit să iau absolut tot: fire, ace, seringi, anestezice, sondă, perfuzoare. Pe deasupra, am plătit şi taxa de 500 de lei pentru cezariană. În urma intervenţiei chirurgicale m-am ales şi cu infecţie, iar medicii mi-au spus sec că este din cauză că sunt prea grasă“
, povesteşte femeia, care a insistat să-şi păstreze anonimatul.

500 de lei pentru cezariană
Din cauza infecţiei, proaspăta mămică a făcut temperatură de 38,6 grade. Medicii au trimis-o din nou la farmacie, dar pentru că starea nu-i permitea să părăsească spitalul, a cerut ajutor. Femeia a fost susţinută pe toată durata internării de o prietenă, care a vizitat-o zilnic pentru a o ajuta „să onoreze“ comenzile. „Au pus-o să cumpere câte şase flacoane de glucoză şi de ser, iar ea nu a folosit decât două. Nu înţeleg de ce i s-au cerut câte 10 seringi de 10 centimetri şi 10 de 5 dacă ea nu a făcut decât una sau două injecţii. Restul de medicamente nu i s-au returnat, au fost păstrate pentru urgenţe“, dezvăluie Elena Zaharia, prietena proaspetei mămici. În cele aproximativ 30 de zile de când stă în spital, femeia a cheltuit 250 de lei pentru medicamente, 400 de lei „atenţia“ pentru doctoriţă, plus 500 de lei taxa pentru cezariană.


De cealaltă parte, conducerea maternităţii se disculpă spunând că nu este singura instituţie medicală în care se practică acest sistem. „În toate spitalele pacienţii plătesc medicamentele, nu doar la noi se întâmplă asta. A fost şi perioada dintre licitaţii şi de asta n-am avut medicamente. Dar aşa este peste tot. O rudă de-a mea a venit să se interneze săptămâna trecută şi nici nu a păşit bine pe poarta spitalului şi i s-a pus în braţe lista cu ce trebuie să cumpere. Acesta este sistemul în care trăim“, spune Vicuţa Todosciuc, managerul Maternităţii „Cuza Vodă“ Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite