Iaşi: VIDEO Neglijenţă la maternitate: Părinţii au aflat că au un băiat, deşi bebeluşul era fetiţă (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mămică din Iaşi, care a pierdut bebeluşul la spital, trece printr-o nouă dramă, după ce personalul medical a făcut o eroare în acte.

12.05 Maria Stamatin, director medical la Maternitatea „Cuza Vodă“ Iaşi: „Nu este un lucru de dorit dar nicio greşeală extraordinar de mare. Medicul care a operat gravida a fost ocupat de starea pacientei de 32 de ani, cu sarcina la termen neurmărită, venită în stare gravă cu şoc hemoragic. Fătul era desigur de sex feminin şi nu masculin. După extragerea fătului, pacienta a început să sângereze iar pentru obstreticieni a fost mai importantă salvarea vieţii doamnei“.

Directorul medical de la „Cuza Vodă“ a mai precizat că situaţia va fi analizată iar ei vinovaţi vor răspunde: „Probabil a întrebat în sală ce sex are copilul şi i s-a spus că are sex masculin fără să-l mai verifice. Este un lucru care nu e normal să se întâmple. Nu cred că un medic poate fi acuzat că a salvat viaţa unei gravide. Se va face o analiză a acestei situaţii şi cine va fi vinovat sigur că va răspunde. Eroarea aparţine doamnei doctor Butnaru în sensul că a operat această doamnă, i-a salvat viaţa şi, într-adevăr, să zicem că nu a controlat sexul copilului, luând de bune ceea ce au spus cei care erau în sala de operaţie, adică moaşa care este implicată la fel de mult sau asistenta care a primit acest copil mort. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva“, a mai spus medicul Maria Stamatin.

Vezi aici ce spune Mircea Butnaru, bunicul fătului născut mort, despre această situaţie

11.28 Costel Butnaru, tatăl fătului născut mort la Maternitatea „Cuza Vodă“: „Am înţeles că mi-au salvat soţia dar eu am vrut să ştiu ce am. Doamna doctor mi-a spus că am avut un mascul de trei kilograme. Şi mamele care au fost la pat au auzit că am avut băieţel. Acuma stau în dubii. Am auzit atâtea cazuri. Am avut şi vise că am avut băieţel. Stau pe gânduri că am avut băieţel totuşi. Sunt foarte dezamăgit. S-a făcut o eroare. Am toate actele făcute pentru băieţel, am luat şi haine. Vreau ca adevărul să iasă la iveală. Şi fetiţele mele de acasă ştiu că a fost băieţel", spune Costel Butnaru.  

image

10.30 Femeia, însărcinată în luna a noua, a ajuns sâmbătă în stare gravă la Maternitatea „Cuza Vodă“ . Medicii au constatat că fătul era decedat şi au decis s-o opereze pe Anişoara Butnaru, de 32 de ani, ca să-i salveze viaţa. Una dintre asistente a trecut pe fişa medicală că femeia a avut un băiat, deşi bebeluşul era de sex feminin.

Părinţii îndoliaţi au făcut pregătirile de înmormântare pentru băiat, după care au aflat că de fapt fătul era de gen feminin.

„Nu ştiu dacă este copilul nostru cel pe care ni-l dau acum. Dacă au încurcat sexul pe hârtie, acum nu mai sunt aşa sigur că fetiţa pe care ne-o dau să o înmormântăm este a noastră“, a spus Costel Butnaru, soţul Anişoarei, care a merst astăzi la Medicină Legală să ridice trupul neînsufleţit al bebeluşului.

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite