Iaşi: Tatăl "copilului asasin" este internat la „Socola“ (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihai Gherman va fi astăzi expertizat psihiatric pentru a se constata dacă îi poate oferi fiului său, internat în prezent la Centrul din Târgu Frumos, un cămin normal. Tatăl copilului asasin a fost internat luni la Spitalul de Psihiatrie „Socola" la cererea instanţei. Părintele spune că Teodosian, băiatul care şi-a ucis mama cu ciocanul, este schimbat şi că refuză orice discuţie despre ceea ce s-a întâmplat în ziua crimei.

Mihai Gherman trebuie să demonstreze astăzi că este în deplinătatea facultăţilor mintale şi că poate avea grijă de Teodosian, copilul de 14 ani care şi-a omorât mama în iulie 2009 şi care în prezent este închis în Centrul de Plasament Târgu Frumos. „Mihai Gherman este la noi de luni în vederea efectuării unei expertize psihiatrice pe care o va face joi. Cere să-i fie eliberat copilul, să i se dea drumul în familie, iar instanţa a solicitat în acest sens o expertiză ca să se vadă dacă copilul poate sta în familie", spune Călin Scripcaru, managerul Spitalului de Psihiatrie „Socola" Iaşi.

Mihai Gherman susţine că nu-l deranjează testele la care va fi supus atât timp cât există şansa ca fiul său să revină în familie. „Sunt aici pentru o expertiză ca să confirme psihologii dacă am vreo tulburare psihică. Deocamdată asupra lui Teodosian eu nu am nicio putere. Eu îl cer aşa cum l-am cerut tot timpul. El are o casă. Vorbesc cu el atât cât pot", spune Mihai Gherman.

Citeşte şi:

Iaşi: Psihologii avertizează: „Teodosian poate ataca oricând femeile“ (UPDATE)

Iaşi: Tatăl lui Teodosian, vizat de o anchetă socială

Tatăl lui Teodosian este nemulţumit de modul în care a fost anchetată crima. „Nu a fost nicio anchetă. Dosarul respectiv indică cu totul altceva, sunt urme mari pe corpul soţiei, de adult puternic, unele indicii că sunt chiar două personae. Povestea pe care a spus-o Teodosian nu stă în picioare. Un expert trebuia să descopere exact ce a fost acolo", mai spune Mihai Gherman.

ASCULTĂ DECLARAŢIA LUI MIHAI GHERMAN

„Este un copil bun, dar nenorocit!"

Mihai Gherman susţine că nu are voie să-şi vadă fiul care-l suspectează că ar fi el criminalul. „Nu am voie să vorbesc între patru ochi cu Teodosian. Mi s-a interzis, iar băiatul a avut informaţii greşite cum că aş fi internat la «Socola», că-s schizofrenic, că am amnezie. De vreo 6 luni nu l-am văzut deloc. Băiatul nu colaborează, nu comunică cu mine! Teodosian e un copil bun, dar nenorocit! E o traumă mare! Eu m-am clătinat după cât am văzut nişte poze! Este schimba, iar eu figurez într-un cerc de bănuiţi pentru el", spune tatăl lui Teodosian. 

Mai urmăreşte şi:

Iaşi: Copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul a atacat îngrijitorii din centrul de plasament

Iaşi: Copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul citeşte operele filosofilor Antichităţii

Minorul care şi-a ucis mama cu mai multe lovituri de ciocan a fost caracterizat de specialişti ca fiind o persoană extrem de violentă, care poate avea oricând accese de furie în special cu female. O ultimă ieşire a avut-o în luna noiembrie a anului trecut în timpul unei şedinţe cu psihologul Margareta Herţanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite