Iaşi: Psihologii avertizează: „Teodosian poate ataca oricând femeile“ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodosian a fost închis la centrul din Târgu Frumos după ce şi-a ucis mama
Teodosian a fost închis la centrul din Târgu Frumos după ce şi-a ucis mama

Teodosian Gherman, copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul ar putea deveni o adevărată ameninţare pentru societate. Psihologii sunt de părere că oricând acesta ar mai putea avea un episod precum cel de ieri, după care a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Socola.

12.30 Medicii de la Spitalul de Psihiatrie Socola spun că Teodosian va fi supus unor controale medicale de specialitate: „Tânărul a fost internat la noi pentru o serie de investigaţii şi pentru a fi ţinut sub observaţie. Nu vă pot spune deocamdată în ce constau acestea“, a declarat medicul Virginia Marinescu de la Spitalul de Psihiatrie Socola.

11.30 Victor Codreanu, procurorul care a instrumentat cazul lui Teodosian: „Ştiu că a mai avut o ieşire asemănătoare şi la Spitalul de Psihiatrie Socola, înainte de a fi internat în centrul de la Târgu Frumos. Este o fire care poate exploda oricând. Nu poţi să-l introduci într-o colectivitate având în vedere ce a făcut, fără să fie luate măsuri de siguranţă pentru cei din jurul lui“.

11.03 Se pare că izbucnirile sale violente sunt declanşate de prezenţa unei femei. „El va ataca femei. Este vorba despre o problemă de dezvoltare a sexualităţii. Episodul se poate repeta de mai multe ori. El este foarte puternic refulat", susţine psihologul Maria Buzescu. Într-adevăr, conform spuselor tatălui acestuia, Teodosian a avut accesul de violenţă de ieri în momentul în care a discutat cu psihologul său, Margareta Herţanu despre reîntoarcerea în familie.

Mai grav este faptul că psihologii sunt de părere că tânărul ar putea mima normalitatea suficient cât să fie reintegrat în societate, pentru ca apoi să „lovească" din nou. „Este posibil să pară normal timp de câţiva ani şi la un moment dat să aibă o soţie sau o prietenă cu care să se întâmple acelaşi lucru ca şi cu mama sa", spune Buzescu. Soluţia sa la problema tânărului ar fi doar reintegrarea în familie, sprijinită de un terapeut, nu tratamentul medicamentos în cadrul unui spital specializat.

Citeşte şi:

Iaşi: Copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul a atacat îngrijitorii din centrul de plasament

Soarta copilului încă nu a fost decisă. Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) nu a fost anunţată dacă Teodosian se va întoarce în centrul de plasament. „El este la spital deocamdată. Specialiştii de acolo vor hotărî, în funcţie de rezultatele evaluării dacă acesta va fi trimis înapoi în centru, sau dacă va rămâne la spital", a precizat Ion Florin, directorul DGASPC Iaşi. Acesta s-a arătat surprins de reacţia copilului, mai ales că Teodosian fusese lăudat de către cei din centrul de plasament din Târgu Frumos. „Timp de un an copilul a fost lăudat în fiecare săptămână în care am întrebat de el", a completat directorul DGASPC.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite