Iaşi: Copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul a atacat îngrijitorii din centrul de plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodosian a fost închis la centrul din Târgu Frumos după ce şi-a ucis mama
Teodosian a fost închis la centrul din Târgu Frumos după ce şi-a ucis mama

Instituţionalizat în Centrul de Plasament „Sfântul Spiridon“ din Târgu Frumos, Teodosian Gherman i-a speriat astăzi pe asistenţii medicali şi pe ceilalţi copii, fiind foarte agitat.

Îngrijitorii l-au imobilizat şi au chemat Salvarea, poliţiştii şi jandarmii, care l-a dus pe băiat până la Spitalul de Psihiatrie Socola.

Din spusele tatălui, incidentul s-a petrecut atunci când psihologul băiatului, Margareta Herţanu a vrut să-l supună la o evaluare pentru a afla dacă doreşte să locuiască din nou cu părintele său.

„Am înţeles de la directoarea centrului că băiatul stătea la masă cu psihologul său, care l-a stârnit prin întrebările pe care i le-a pus. S-a enervat, s-a urcat pe scaun, şi-a pus mâinile pe masă şi a început să ţipe. Psihologul s-a speriat şi a chemat Poliţia“, a spus Mihai Gherman, tatăl lui Teodosian.

Margareta Herţanu, fost consilier pe problemele romilor din cadrul Prefecturii nu a dorit să comenteze.

„Nu pot sa dău niciun fel de informaţie despre acest caz. Este confidenţial“, a spus psihologul.

Citeşte şi:

Iaşi: Tatăl lui Teodosian, vizat de o anchetă socială

Iaşi: Copilul care şi-a ucis mama cu ciocanul citeşte operele filosofilor Antichităţii

„A încercat să sperie pe ceilalţi copii mai mici şi a devenit agitat, dar nu violent. Deoarece este un caz deosebit, îl tratăm ca atare şi de aceea s-a chemat Salvarea şi Poliţia“, a spus Ion Florin, dierctorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Acesta a adăugat că Teodosian are un comportament liniştit, nu a mai avut astfel de ieşiri şi că s-a implicat în toate activităţile centrului.

„A avut o manifestare anormală pentru comportamentul său obişnuit şi de aceea a fost tratat ca atare“, a mai spus Ion Florin.

„Am fost solicitaţi să însoţim ambulanţa la Spitalul Socola. Minorul nu s-a manifestat violent în momentul în care a ajuns echipajul la faţa locului“, Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Iaşi.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite