Iaşi: Rudă a unei victime de la Scânteia: „Vinovaţii să plătească pentru ce s-a întâmplat“ (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile victimelor accidentului feroviar de anul trecut de la Scânteia cer daune de la patronii firmei care deţinea microbuzul morţii. Până la termenul următor, de pe 11 noiembrie, rudele celor 13 morţi vor trebui să precizeze câţi bani vor de la administratorii Valcris Trans

ORA 12.30 Rudele celor 13 persoane decedate pe 14 august 2009 în tragedia feroviară de la Scânteia vor ca patronii care deţineau microbuzul morţii să plătească pentru suferinţele provocate. La termenul de astăzi al procesului, instanţa a cerut familiilor să precizeze ce pretenţii au.

Atât cele opt persoane prezente în sala de judecată, cât şi restul rudelor vor trebui ca până pe 11 noiembrie, când se va relua pocesul, să spună în scris ce daune vor. „Vinovaţii să plătească pentru ce s-a întâmplat. Am rămas singură cu doi copii. Patronii firmei nu ne-au ajutat. Să fie închişi, dacă nu, să plătească pensie copiilor“, a spus Radu Bucătaru, a cărui soţie a murit în catastrofa feroviară.

Tot la termenul de astăzi, judecătorii au dispus ca şi firma care deţinea microbuzul să fie introdusă în cauză. „Au fost evaluate aspecte procedurale şi s-a dispus introducerea în cauză ca parte responsabilă civilmente a societăţii Valcris Trans. Părţile vătămate urmează să depună memorii de constituire de parte civilă. Valcris Trans este obligată să facă dovada existenţei unor contracte de asigurare“, a spus Carmen Bernic, avocata celor doi patroni ai firmei care deţinea microbuzul morţii.

Rudele victimelor decedate cer pedepsirea administratorilor. „Pentru băieţel ne zbatem, are 5 ani şi nu are tată. Am cules morţii de pe peron cum culegeam bostanii. Să fie pedepsiţi, să nu mai vadă soarele“, a spus Emilia Săcăleanu, mama lui Dan Săcăleanu, mort în tragedie.

ORA 09.00 Judecătorii ieşeni vor avea din nou pe masă dosarul celor 14 morţi de la Scânteia. Pe 14 august 2009, un microbuz al firmei Valcris Trans, care transporta pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat cu viaţă.

Ionel Dumitriu a fost acuzat în luna august 2010 de procurori de  nerespectarea regimului transportului rutier public, fals intelectual, fals material în înscrisurile oficiale şi uz de fals.

Citeşte şi:

Iaşi: Dosarul tragediei de la Scânteia a debutat cu o amânare

Iaşi:EXCLUSIV Preţul unei vieţi pierdute în tragedia de la Scânteia: doar 700 de lei

Iaşi: Trimişi în judecată în „dosarul Scânteia“

Iaşi: (VIDEO) Dosar penal pentru şoferul microbuzului ucigaş (UPDATE)

Constantin Scîntei a fost trimis şi el în judecată pentru  nerespectarea regimului de transport rutier public şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate  în muncă dacă se crează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite