Iaşi: (VIDEO) Dosar penal pentru şoferul microbuzului ucigaş (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: (VIDEO) Dosar penal pentru şoferul microbuzului ucigaş (UPDATE)
Iaşi: (VIDEO) Dosar penal pentru şoferul microbuzului ucigaş (UPDATE)

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi îl cercetează pe Petrişor Apostu pentru ucidere din culpă. Se pare că acesta nu avea forme legale de angajare la firma de transport ValCris Trans.

Mai citeşte şi:

Acel blestemat microbuz-pirat


Numele victimelor din accidentul feroviar de la Scânteia


VIDEO (Update) 13 morţi şi 3 răniţi la Scânteia, într-un microbuz pirat lovit de tren

Ora 13.35 A fost finalizată necropsia în cazul celor 13 victime ale catastrofei feroviare. Rudele acestora aşteaptă acum la sediul Institutului de Medicină Legală Iaşi pentru a ridica trupurile neînsufleţite.

Ora 13.00 A fost identificată şi cea de-a 13 victimă a accidentului feroviar. Simona Căsăndroi avea 30 de ani şi locuia tot în Scânteia.

Ora 12.00: Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a deschis lui Petrişor Apostu un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Facem cercetări pentru mai multe aspecte, inclusiv cel de catastrofă feroviară. Nu este exclus să apară surprize pe parcursul anchetei şi ca mai multe persoane să se facă vinovate de această tragedie. Aşteptăm rezultatele necropsiei victimelor şi sperăm ca sâmbătă să-i putem audia pe administratorii firmei ValCris Trans", a declarat Mihai Covalciuc, procuror.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/catalina/Covalciuc 1.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/covalciuc 1.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false













Anchetatorii speră să aibă concluziile acestei investigaţii în maxim două săptămâni. Conform legii, pedeapsa pentru cine se face vinovat de o catastrofă feroviară este de 15 ani de închisoare.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/catalina/Covalciuc 2.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/covalciuc 2.jpg width=300 height=225 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false













Ora 11.00:
Conform informaţiilor furnizate de administratorii firmei de transport Valcris Trans, şoferul microbuzului nu avea forme legale de angajare. „Momentan avem numai declaraţiile administratorilor. Ieri şi azi, când am fost la sediul firmei Valcris Trans, a găsit de fiecare dată uşa închisă", a declarat Cristian Foia, şeful ARR Iaşi.

Ora 9.00
„Starea şoferului microbuzului este foarte gravă. Acum este la Terapie Intensivă şi este ventilat mecanic. Are multiple traumatisme şi fracturi. Chiar medicii ortopezi de la Spitalul de Urgenţă spun că asemenea fracturi s-au văzut doar în timpul războiului. Celălalt pacient de 34 de ani este în comă de gradul unu-doi şi are mai multe fracturi. A fost operat în cursul nopţii”, a precizat doctorul Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe, din cadrul Spitalului „Sf. Ioan”.

Ilie Meşteru (34 de ani) riscă, conform medicilor, să-şi piardă gamba dreaptă şi mâna stângă. Viorel Chelaru a fost transferat de la Spitalul de Urgenţă la Spitalul de Neurochirurgie. Stare acestuia este de asemenea  foarte gravă şi prezintă multiple traumatisme.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite