Iaşi: Trimişi în judecată în „dosarul Scânteia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ionel Dumitriu şi Constantin Scîntei, patronii firmei care administra „microbuzul morţii“, svor ajunge în faţa judecătorilor. Procurorii îi acuză pe cei doi de nerespectarea regimului transportului rutier, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale, dar şi pentru uz de fals. 

Ionel Dumitriu şi Constantin Scîntei, cei doi administratori de la ValCris Trans, firmă de care aparţinea „microbuzul morţii“ de la Scânteia, au fost trimişi astăzi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Ionel Dumitriu a fost acuzat de nerespectarea regimului transportului rutier public, fals intelectual, fals material în înscrisurile oficiale şi uz de fals.
Constantin Scîntei s-ar face vinovat de nerespectarea regimului de transport rutier public şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate  în muncă dacă se crează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă.

Trenul a lovit microbuzul cu 72 de kilometri la oră

Pentru Petrişor Apostu, şoferul microbuzului, mort la câteva zile după tragedie, a încetat urmărirea penală pentru ucidere din culpă şi s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru vătămare corporală din culpă şi distrugerea şi semnalizarea falsă. În cazul mecanicului locomotivei care a lovit maşina, procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă. Administratorii Scîntei şi Dumitriu s-au ales şi cu un dosar pentru evaziune fiscală.

În acest caz, s-au constituit parte civilă cinci spitale, iar rudele victimelor vor preciza la instanţă ce daune vor să obţină. În rechizitoriu se menţionează că microbuzul s-a oprit pe şine şi a fost lovit de automotor cu 72 de kilometri la oră.

Mai citiţi:

VIDEO Acel blestemat microbuz-pirat

Iaşi: Barierele însângerate ale judeţului

Iaşi: (VIDEO) Dosar penal pentru şoferul microbuzului ucigaş (UPDATE)

Pe 14 august 2009, un microbuz al firmei ValCris Trans, care transporta pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat cu viaţă. În urma tragediei feroviare procurorii au demarat o anchetă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite