Iaşi: Barierele însângerate ale judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Barierele însângerate ale judeţului
Iaşi: Barierele însângerate ale judeţului

Patru accidente feroviare au fost în acest an în judeţul Iaşi. 18 oameni şi-au pierdut viaţa.

Mai citiţi:

Patronii firmei care detinea microbuzul de la Scanteia au fost citati de procurori



Trecerea peste calea ferată din comuna  Scânteia: Petrişor Apostu, şoferul unui microbuz care făcea curse regulate la Scânteia, a  încercat să treacă peste calea ferată şi a fost lovit în plin de acceleratul Braşov-Iaşi. În urma catastrofei feroviare 13 persoane aflate în maxi-taxi au decedat, iar alte trei sunt în stare gravă la spital. Procurorii au demarat o anchetă şi au întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru ucidere din culpă. De asemenea, se fac cercetări şi sub aspectul catastrofei feroviare.

Trecerea peste calea ferată din comuna Cristeşti: Trenul persoanal Târgu Neamţ-Paşcani a izbit în plin o căruţă pe data de 10 iulie. Dumitru Onofrei, fiica sa de 10 ani Andreea şi Florin Drăguşanu care se aflau în atelajul, care a încercat să treacă peste calea ferată într-o zonă fără vizibilitate, au decedat.

Trecerea peste calea ferată din Leţcani: Pe data de 24 aprilie un alt accident s-a produs la ieşirea din localitatea Leţcani. Şoferul unui Opel Vectra a depăşit o coloană de maşini oprită la trecerea de cale ferată şi a intrat în personalul Dorohoi-Iaşi. Conducătorul auto a decedat pe loc, iar trei adulţi şi doi copii au ajuns la spital.

Trecerea peste calea ferată din Budăi: În acceleratul Iaşi-Timişoara a intrat pe 21 februarie  o basculantă. Şoferul a decedat pe loc, iar alte trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Locomotiva şi primul vagon au deraiat.

„Poliţia Rutieră au ridicat în acest an 32 de permise pentru că şoferii nu au oprit la trecerile peste calea ferată”, a precizat subinspector Virginia Pralea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite