Iaşi: Dosarul tragediei de la Scânteia a debutat cu o amânare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul termen al procesului în care sunt judecaţi cei doi administratori firmei care deţinea microbuzul morţii nu a durat astăzi mai mult de cinci minute. Constantin Scîntei şi Ionel Dumitriu, patronii Valcris Trans, au cerut magistraţilor Judecătoriei amânarea dosarului pentru a-şi angaja apărător.

Ilie Meşteru, unul dintre supravieţuitorii tragediei feroviare, dar şi trei dintre rudele victimelor au fost prezenţi în sală.  „Eu m-am dus sănătos la serviciu. Acum am venit la proces să vadă cei doi patroni ai firmei în ce hal m-au adus",  a spus Ilie Meşteru.

 Judecătorul a dispus să se facă adresă către ambulanţă şi spitale pentru a-şi preciza pretenţiile şi a dat un nou termen pe 14 octombrie. Pe 14 august 2009, un microbuz al firmei Valcris Trans, care transporta pasageri pe ruta Scânteia-Iaşi, a fost lovit în plin de trenul accelerat Iaşi-Braşov. În urma accidentului, 14 persoane, printre care şi şoferul, au decedat. Doar doi pasageri din microbuz au scăpat cu viaţă.

Mai citiţi şi:

Iaşi:EXCLUSIV Preţul unei vieţi pierdute în tragedia de la Scânteia: doar 700 de lei

Iaşi: Trimişi în judecată în „dosarul Scânteia"

Iaşi: (VIDEO) Dosar penal pentru şoferul microbuzului ucigaş (UPDATE)

În luna august Ionel Dumitriu a fost acuzat de nerespectarea regimului transportului rutier public, fals intelectual, fals material în înscrisurile oficiale şi uz de fals.
Constantin Scîntei s-ar face vinovat de nerespectarea regimului de transport rutier public şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate  în muncă dacă se crează un pericol grav şi iminent de producere a unui accident de muncă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite