Iaşi: Membrii clanului Corduneanu sunt la un pas de libertate UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membri ai clanului Corduneanu la instanţa de judecată
Membri ai clanului Corduneanu la instanţa de judecată

Cei 14 interlopi arestaţi pentru înşelăciune, trafic de persoane, şantaj ar putea fi puşi în libertate dacă până la începutul lunii iulie procurorii DIICOT nu îi trimit în judecată. Inculpaţii vor fi aduşi astăzi la ora 10.00 în faţa magistraţilor Tribunalului Iaşi la ultima prelungire a măsuri  de arest preventiv.

Ora 12.30 Procesul Cordunenilor nu a durat mai mult de 10 minute. Atât cei 14 inculpaţi cât şi avocaţii au cerut respingerea prelungirii măsurii de arest preventiv formulată de procurorii DIICOT Iaşi. Pronunţarea în acest caz a fost amânată pentru sâmbătă.

Ora: 11.00 Şedinţa a fost suspendată pentru o oră deoarece membrii clanului Corduneanu l-au recuzat pe procuror.

Ora: 10.00 Potrivit legii, cei 14 membri ai clanului pot fi arestaţi preventiv fără a fi trimişi în judecată maxim 180 de zile.  „Considerăm că instanţa are obligaţia să-i pună în libertate pe clienţii mei deoarece s-a finalizat urmărirea penală în cazul lor , iar pericolul social nu a fost dovedit niciodată", a declarat Bogdan Tufeanu, avocatul lui Ciprian Tănasă Panagachi şi Ioan Ciubotariu.      

La sfârşitul lunii ianuarie 21 de membri ai clanului interlop ieşean au fost arestaţi pentru mai multe infracţiuni printre care se numără şi înşelăciune, spălare de bani şi şantaj. Doar 14  persoane se mai află acum după gratii.  

De la începutul lunii iunie procurorii DIICOT Iaşi au prezentat materialul de urmărire penală la o parte din membri reţelei. Între timp magistraţii au făcut şi o cerere de strămutare a dosarului. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis solicitarea şi au dispus ca în momentul în care se va emite rechizitoriul să fie sesizat Tribunalul Maramureş.

Mai citiţi şi:

Cordunenii pleacă în Maramureş

Iaşi: Dosarul Cordunenilor a ajuns la final (Update)

Iaşi: Scandal în arestul Poliţiei provocat de un membru al „lotului Corduneanu"

UPDATE Mezinul Cordunenilor iese din spatele gratiilor

Secretul reţetei de furat a Cordunenilor

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite